Slik installerer Aluminum Heads på Flathead

Ford Flathead er en serie med V8 motorer først produsert i 1932 for Model 18. Gjennom sine fire tiår med internasjonal produksjon, fem fortrengning størrelser ble omtalt i Flathead-serien: 221, 239, 136, 255 og 337 kubikk inches, henholdsvis. Bilentusiaster og varme Rodders fortsatt se til Ford Flathead V8 for ytelsesbehov. Fordi denne klassiske motoren har trolig hatt en levetid på bruk, er det viktig at alle delene vedlikeholdes eller oppdateres regelmessig for å holde i drift. Skifte fabrikken topplokk med en aluminium topplokk kan forbedre ytelsen og lette motorvekt.

Bruksanvisning

1 Skru ut bolten som holder den negative terminal kabelen til motorens batteri. Flytt denne terminalen kabelen langt borte fra batteriet eller annen metallflate av motorrommet for å unngå grunnstøting.

2 Plasser en resirkulering beholder under bilens radiator og fjern påfyllingslokket. Trekk ut drenerings docket fra bunnen av radiatoren og la alle motorens kjølevæske renne helt ned i pannen. Bytt drenering docket når du er ferdig.

3 Ta av radiator slangeklemme med en skrutrekker og dra slangen av topplokket. Bruk tennpluggen avtrekker til å løfte hver av tennpluggene fra sin tiltenkte sporet. Merk posisjonen til hver av tennpluggene før du tar; de må byttes ut på nøyaktig samme måte.

4 Skru til boltene som holder fabrikken topplokk til motorblokken. Plassere alle disse boltene til side. Du trenger dem til å installere det nye aluminium topplokk.

5 Fjern topplokket pakninger med hånden, eller lirke disse pakningene utenfor motorblokken med en flat skrutrekker hvis de sitter fast. Skrap noen elementære materiale som har bygget opp på motorblokken. Om nødvendig, bruk pakning fjerning løsemiddel for å spise bort noen harde materiale.

6 Påføre et tynt lag med pakning tetningsmasse til bunnen av den nye hode pakningene. Installer de nye pakningene akkurat som de gamle var plassert. Plasser den nye topplokk på toppen av motorblokken, slik at bolten pigghullene og sylinderportene perfekt justert. Sjekk den nye topplokk manual for eksakte dreiemoment spesifikasjoner på muttere og bolter som holder denne delen til motorblokken. Detaljene er forskjellige, avhengig av produsent og Flathead modell.

7 Monter tennplugger og radiatorslangen. Hell ny kjølevæske inn i motorens radiator med en trakt og sett på lokket igjen når du er ferdig. Skru bolten som holder minuspolen på batteriet.