Slik gjenoppretter en gammel Pickup

Slik gjenoppretter en gammel Pickup


Gjenopprette en gammel lastebil krever stort engasjement, og evne til å investere både tid og penger til prosjektet. Restaurering krever at kjøretøyet bli fullstendig revet fra hverandre slik at hvert element av kjøretøyet får tid og oppmerksomhet for å bli som nye. Standardene som du vil gjenopprette lastebilen vil avhenge av hva slags resultatet du forventer. Det er fire nivåer av restaurering: kjørbar, original, concourse og skikk. Kjørbare standarder gjenopprette bilen til en kjørbar tilstand som kan nytes på et personlig nivå. Originale standarder pusse opp bilen for å se ut akkurat som den gjorde da den forlot utstillingslokale etasje og er ment å klargjøre bilen for konkurranse viser. Concourse restaurering overgår originalen standarder, og tilpasset restaurering skaper en designer kjøretøy til personlige standarder.

Bruksanvisning

1 Strip bilens interiør. Ifølge Tom Brownell, bør demontering prosessen være både langsom og bevisst. Vær forsiktig når du fjerner den enkelte brikke slik at originale deler som er i god form ikke er skadet. Lag en liste over skadede deler, som må erstattes.

2 Skrap det indre av kjøretøyet. Bruk en slipende objekt som stålull eller finkornet sandpapir for å skrape bort maling chips og rust. Lag en ren og glatt metalloverflate.

3 Trekk motoren fra lastebilen slik at den kan bygges opp igjen. Hvis du ikke har erfaring med motor ombygginger, til kontrakt med en lisensiert mekaniker bygge motoren for deg. Avhengig av alder av lastebilen, kan motoren må oppdateres til en moderne elektrisk system for å kjøre fra et batteri.

4 Fjern utvendig trim fra karosserideler. Som med interiør, vær forsiktig så du ikke skader trim som er i god form. Lag en liste over deler som må byttes ut.

5 Fjern de utvendige panelene fra lastebilen. Bestem hvilke deler av den ytre kroppen må byttes ut, og hvilke deler kan rengjøres, malt og satt tilbake på rammen.

6 Rengjør de utvendige paneler, fjerne smuss og rust. Paneler som har rust bobler eller hull vil måtte repareres med glassfiber eller erstattes.

7 Maling utvendig karosserideler, og metall inne i førerhuset. Hvis du gjenoppretter lastebilen til sin opprinnelige fabrikkinnstillingene, velg en maling farge som var tilgjengelig for lastebil merke og modell. Vær forsiktig så du ikke får maling på glass når maleri rundt vinduer. Bruk en sprøytepistol å påføre malingen jevnt. Bruk flere tynne strøk for å hindre at maling fra å kjøre.

8 Legg alle utvendige karosserideler tilbake på bilen. Sørg for at hver del er justert nøyaktig.

9 Fullfør lastebilens detaljering. Sett trim tilbake på kroppens ytre og drosjen interiør.

Hint

  • Sorter små deler som muttere og bolter i små poser og merke dem. Dette vil hindre deg fra å miste disse delene.
  • Dersom trucken har treplanker i sengen, kan de enten være refinished eller erstattet. Styrene som er skjev, eller viser tegn til vannskader, råte, eller skadedyrangrep, bør byttes ut. Styrer som er misfarget, men viser ingen andre tegn på skade kan slipes, farget og belagt med en vanntett og etterbehandling agent.