Slik fjerner oljefilterhuset på en W123

Slik fjerner oljefilterhuset på en W123


Mercedes Benz W123 ble produsert fra 1977 til 1985, og hadde et rykte for både pålitelighet og lang levetid. For de mange som fortsatt eier en W123, noen vedlikeholdsoppgaver er fortsatt nødvendig i dag, som med alle gamle kjøretøy. Dette omfatter den vanlige utskiftning av olje og oljefilter som er forholdsvis enkelt å gjøre.

Bruksanvisning

1 Slå W123 på og varme motoren til normal driftstemperatur. Slå av motoren. Hev bilen ved fronten ved hjelp av en etasje jack eller kjøretøy ramper. Sett på parkeringsbremsen og sted aksel står under jekk poeng bak forhjulene. legger også en slagg blokk bak hvert av bakhjulene for å hindre bilen i å rulle.

2 Finn ut tappepluggen plassert under bilen og sett en tom renne pannen under pluggen. Fjern dreneringspluggen sakte, trekke pluggen rett ned. Bruk en 13 mm pipe og pipenøkkel til å løsne pluggen. La oljen fullt renne fra tanken inn i bunnpannen. Bruk ekstrem forsiktighet fordi oljen er varm.

3 Løft panseret på bilen opp og fjern filterdekselet ved å løsne 13 mm bolt plassert på forsiden øverst. Trekk dekselet fra filterhuset. Ta av gummipakning og skive fra filterdekselet. Bytt ut den nye pakningen og vaskemaskin som følger med det nye filteret.

4 Ta oljefilteret fra huset. Bruk et par gummihansker for å gjøre dette som filteret vil inneholde varm olje. Ta filteret langsomt slik at oljen tid til å renne ut av filteret inn i den nederste samleren. Plasser det nye filteret inn i huset rett ned slik at den legger seg riktig. Sett oljefilterdekselet på igjen og skru til 13 mm bolten med en pipenøkkel. Lukk hetten.

5 Se under W123 for å se om oljen har sluttet å dryppe ned i pannen. Når all oljen er tappet, monteres pluggen tilbake på kjøretøyet. Senk bilen til bakken, ta den ut av kontakten eller ramper. Legg til ny olje på motoren som anbefalt av brukerhåndboken. Kontroller oljenivået med peilepinnen. Tørk av pinnen av og sjekke nivået igjen før nok olje tilsettes.

Hint

  • Tenk resirkulering av olje og oljefilter. De fleste auto deler butikker eller resirkuleringssentre kan ta varene.