Slik fjerner Brake Drums på en 1995 Toyota Celica

Slik fjerner Brake Drums på en 1995 Toyota Celica


Toyota Celica bruker en trommelbrems system på bakhjulene. I en trommelbrems system, er bremseklossene ligger inne i en metalltrommel som dekker utsiden av hjulet. For å endre de bakre bremseklosser, må bremsetrommelen fjernes. På grunn av at bremsetrommelen holdes på plass ved hjulknastene og er utsatt for den drivende miljø, kan de noen ganger være meget vanskelig å få løs fra hjulet.

Bruksanvisning

1 Sett bilen i park. Bruke lug skiftenøkkel, bryte alle fem knaster ikke løs på bakhjulet som du ønsker å fjerne trommelen, men ikke fjern dem ennå.

2 Plasser jekken under klype sveis. Dette er en forsterket del av rammen rett foran bakhjulet. Ikke plasser jack andre steder, som det ikke er forsterket for å tåle vekten av den løftede bil. Jack bilen før dekket er rundt 2 inches av bakken.

3 Avslutt løsne og fjerne lug nuts med lug skiftenøkkel. Plasser lug nuts på et trygt sted. Ta av hjulet og sted til side.

4 Grip bremsetrommelen med begge hender, og dra rett ut. Den holdes på plass av hjulet og hjulmuttere, så den er klar til å bli fjernet på dette tidspunkt. Hvis du ikke kan fjerne det, fortsett til trinn 5.

5 Trykk bremsetrommelen lett rundt kantene med gummihammer. Dette vil noen ganger hjelpe til å bryte trommelen løs. Hvis du ikke kan fjerne trommelen etter dette, gå på neste trinn.

6 Rett ut wire kleshenger og lage en liten sving på slutten; skyv den gjennom hullet på bremsetrommelen. Det bør gå gjennom et spor i bremsejusteringsspaken bak tromme, selv om du ikke kan se det på dette punktet. Vri kleshenger litt for å fange spaken og dra mot deg. Dette kan frigjøre nok press fra bremseskoene slik at bremsetrommelen til å gå av. Fjern kleshenger og trekk bremsetrommelen mot deg.

Hint

  • Bremsetrommelen kan holdes på tett på grunn av tid brukt på hjulet og bremseklossene trykke mot sin innsiden. Det kan ta litt tid og krefter på å bryte den løs.
  • Hvis du har problemer med å fjerne bremsetrommelen, sikre at parkeringsbremsen ikke er på. Dette vil føre til bremseklossene til å presse mot innsiden av trommelen, og vil gjøre det svært vanskelig å fjerne.
  • Ta alltid bremsetrommelen med to hender. Det er et tykt, massivt stykke av metall og kan være meget tung.