Slik Finn en EGR Ventil på en Ford lastebil

Slik Finn en EGR Ventil på en Ford lastebil


Den eksosresirkulering (EGR) ventil på Ford lastebiler er normalt montert på forsiden og oversiden av motoren. På enkelte spesielle modeller, kan du finne det på den ene siden av motoren og nær spjeldhus også. I dette tilfellet, må du kanskje ta av motordekselet og selv en del av luftinntaket system for tilgang. Ventil passasjene trenger rengjøring fra tid til annen for å holde utslippet lav og drivstofføkonomi tilstrekkelig. Når du finner den EGR enheten på akkurat din modell, kan du følge disse trinnene for å betjene ventilen.

Bruksanvisning

1 Parker bilen på et trygt sted, åpne panseret og finn EGR ventilen. Enkelte ventiler har utseendet av et bredt - 2 til 3 inches - og flatet aluminium sopp; andre modeller ligne en plast kube med en avrundet lue og en elektrisk kontakt på toppen.

2 Ta av motordekselet eller sugeåpning om nødvendig. Bruk en fastnøkkel eller skralle og socket.

3 Kople sugeslangen fra toppen av ventilen eller elektrisk kontakt, avhengig av modell installert i det aktuelle kjøretøyet.

4 Koble ventilen linje montering forbinder utblåsningsrøret til bunnen av ventilen. Bruke et rør skrunøkkel for å unngå skade på røret og mutter. Noen modeller har ikke dette røret tilkoblet.

5 Fjern de to festebolter med en fastnøkkel eller skralle og socket.

6 Løft ventilen av motoren og kast pakningen som ligger mellom ventilen og underlaget. Noen modeller er utstyrt med en aluminiums pakning som du kan være i stand til å bruke hvis den er i god stand.

7 Hvis ventilen i lastebilen har den elektriske kontakten på toppen og du skal bytte ut ventilen, fjerner elektrisk solenoid fra toppen av ventilen ved å fjerne de fire skruene med en Phillips skrutrekker og montere magnet på den nye ventilen.

8 Sett ventilen i et flatt underlag og fjerne karbon avleiringer fra ventilen monteringssokkelen ved hjelp av en plastskrape og en ripe syl. Rengjøre ventilmonteringsflaten på motoren i tillegg. Hvis du velger å bruke løsemidler som renholder, sørge for at det ikke kommer til ventilmembran; ellers må du erstatte ventilen hvis membranen er skadet.

9 Sett ventilen på plass, ved hjelp av en ny pakning om nødvendig, og installere festeboltene og bunn mutter kobler røret til ventilen. Ikke strammer boltene mutter for å unngå skade på gjengene og ventilhuset.

10 Kople sugeslangen eller elektriske tilkoblingsorgan. Monter motordekselet eller sugeåpning om nødvendig.