Slik feilsøker en Pioneer DVD-spiller

Pioneer DVD-spillere er populære mid-priced maskiner kjent for brukervennlighet og pålitelighet. Men selv den mest slite forbrukerelektronikk produkt kan utvikle problemer med langvarig bruk. Følg disse trinnene for å feilsøke og løse problemer med Pioneer DVD-spiller.

Bruksanvisning

1 Prøv å spille forskjellige DVDer å finne ut om problemet er med din Pioneer-spiller eller en bestemt plate.

2 Sørg for at TV-en eller forsterkeren er satt til riktig inngang for visning og lytte til din Pioneer DVD-spiller. For eksempel, hvis DVD-spilleren er koblet til inngang 1 på TV, må du trykke inn knappen på fjernkontrollen TV til du ser DVD signal på skjermen. For en forsterker eller mottaker, trykker du på DVD eller hensiktsmessig video-knappen på fjernkontrollen (Video 1, Video 2, Video tre, og så videre, velge hvilken videokontakt er å koble til DVD-spiller) for å se DVD-signal på skjermen. Hvis dette ikke gir resultater, gå videre til trinn tre.

3 Kontroller tilkoblingene, inkludert strømkabelen. Det er tre audio-video kobler kabler på baksiden av Pioneer DVD-spiller --- røde og hvite lydkabler og en gul videokabel. Kontroller at alt er koblet fast til de riktige kontaktene på DVD-spilleren og de tilsvarende kontaktene på baksiden av TV, forsterker eller mottaker. Hvis dette ikke løser problemet, går du videre til trinn 4.

4 Rengjør Pioneer DVD linsen med en renere tilgjengelig fra elektronikkbutikker. Støvsugeren er formet som en DVD og har en liten børste på undersiden. Følg instruksjonene på skjermen med fjernkontrollen for å bruke objektivet rengjøring produkt, noe som vanligvis tar mindre enn 5 minutter. Fortsatt ingen lyd eller bilde? Les videre.

5 Slå av og koble fra spilleren. Ta av dekselet på Pioneer DVD-komponenten ved å ta ut skruene som holder den på plass.

6 Sjekk innsiden av DVD-spilleren for å se om en plate kan ha glidd ut av skuffen. Det er ikke uvanlig for en DVD for å hoppe sporene og blir sittende fast inne i mekanismen. Skyv platen ut og forsiktig fjerne.

7 Løs ut DVD-skuffen og rengjøre laserlinsen direkte med en Q-tip dyppet i isopropanol. Berør glasset objektivet forsiktig; dette kan rense linsen mer grundig enn det kommersielle linsen fra trinn 4. La alkoholrestene fordampe helt før du setter inn en plate.

8 Gjør en visuell inspeksjon av alle løse ledninger eller ødelagte komponenter og kretskort. Hvis du er dyktig med en loddebolt, kan du være i stand til å koble en løs ledning. Men med mindre du er opplært i elektronikk reparasjon og har diagnostisk utstyr for å teste kretskort, kan neste stopp være verksted. I hvert fall hvis du er i stand til å identifisere en ødelagt komponent, kan du informere teknikeren å spare tid og kanskje penger på reparasjon regningen.

Hint

  • Få en skriftlig estimat for reparasjon av en DVD-spiller før du skriver. Sjansene er, du kan kjøpe en splitter ny maskin for samme eller mindre penger enn å reparere den gamle komponenten.
  • Koble utstyret før du kontrollerer innsiden av component.Do ikke fjern dekselet fra DVD-spilleren med mindre du er sikker på at garantien er utløpt. Åpning kabinettet kan annullere din verdifulle garantidekning.