Slik feilsøker en Panasonic plasma-TV

Slik feilsøker en Panasonic plasma-TV


Panasonic plasma-TVer er høy kvalitet på modeller med god bildeklarhet og en rekke ekstra funksjoner. Som mange andre plasma-TVer, men de kan være komplisert, noe som betyr at en verdslig problem kan synes å være et alvorlig problem i begynnelsen. Før du kontakter en reparatør, gjennomføre en liten basic feilsøking med Panasonic plasma-TV. Du kan være i stand til å løse problemet med svært liten innsats.

Bruksanvisning

Tips feilsøker Plasma TV: Panasonic

1 Foreta noen generfeilsøkingstrinn som er felles for hver TV. Juster antennen for å korrigere signalet, undersøke forbindelseskablene å sikre at de er sikre og teste batteriene i fjernkontrollen. Endre posisjon til å gi fjern en klar siktlinje til plasmaskjermen. Problemer kan også oppstå hvis det er en fluorescerende lys i nærheten, eller elektriske enheter som en hårføner brukes i nærheten. Ingen av disse problemene er unike for plasma-TVer, men de kan påvirke mottak akkurat det samme.

2 Vær klar over noen normale funksjoner av Panasonic plasma-TV som kan se ut som problemer for deg. For eksempel, mange plasma-TV-er har en intern kjølevifte, noe som skaper en lav summing lyd når den opererer. Dette er en helt normal funksjon av TV, selv om det kan være skremmende når du hører den for første gang. Lignende funksjoner kan omfatte en og annen mørk flekk og ordene "Trykk en tast for å gå tilbake" flytende på en mørk skjerm. Begge disse funksjonene brukes til å forebygge plasma-TVer fra å brenne ut; de er ikke et tegn på en defekt TV.

3 Slår apparatet av og på igjen hvis bildet vises avskåret eller forvrengt. Hvis dette ikke løser problemet, kan du ha din TV satt til feil størrelsesforhold. Trykk på "Aspect" -knappen på Panasonic fjernkontroll (det er vanligvis bare over tallene, "Mute" knappen ved siden av). Som lar deg bla gjennom sideforhold alternativene til bildet ser ut slik det skal.

4 Eliminer teksting innstillingen hvis en svart boks vises på skjermen. Boksen brukes av seere som er hørselshemmede. Du kan bli kvitt det ved å trykke på "Meny" -knappen på fjernkontrollen, og deretter velge "Setup" på skjermen, og deretter bla nedover og trykke på "CC" alternativet. Du vil se en liste over kontroller, toppen som leser "Mode". Marker den og bla gjennom alternativene til du kommer til "Off". Velg den og gå ut av menyen med "Exit" -knappen. Den svarte boksen skal forsvinne.

5 Juster SAP innstillingen hvis lyden ikke kommer inn, eller kommer i merkelig. SAP knappen skal være i øverste høyre hjørne på fjernkontrollen. Ved å trykke den lar deg bla gjennom de ulike alternativene. Sett den til "Stereo" eller "Mono" for å se om det løser problemet. Du kan også sjekke "Mute" knappen for å se om det er aktivert, eller rett og slett justere volumet.

Hint

  • Plasma-TV er svært kompliserte maskiner. Hvis du har brukt opp alle dine feilsøkingsalternativer, kan du ringe en reparatør snarere enn cracking åpne en dyr plasmaskjerm og fiksing og triksing med det selv.