Slik feilsøker en Memorex DVD-spiller

Memorex har utviklet en lang rekke vellykkede DVD-spillere, og hver modell krever litt forskjellige tiltak for å fungere skikkelig. Visse felles kjennetegn kjøre gjennom hver Memorex imidlertid slik at du kan utføre noen grunnleggende manøvrer feilsøkings uavhengig av hvilken modell du eier. Hvis Memorex DVD ikke fungerer slik det skal, kan du følge disse trinnene før du setter det eller ringer en reparatør. Det kan spare deg for mye stress (og en god del penger til oppstart).

Bruksanvisning

1 Slå av DVD-spilleren. Vent 30 sekunder, og slå den på igjen. Nullstilling av maskinen er en god måte å løse mange grunnleggende problemer. Med Memorex DVD-spillere, kan det også løse problemet med en rullende bilde. Amerikanske TV utnytte NSTC signaler, som skiller PAL eller SECAM-signaler som brukes i andre deler i verden. Hvis bildet ruller, kan DVD-spilleren ikke settes til NSTC. Slå den av og på igjen skal tilbakestille spilleren til riktig signal.

2 Undersøk kabeltilkoblingene i baksiden av Memorex DVD-spiller. Kablene må festes godt til både utgangskontaktene på DVD og inngangskontaktene på TV. Kontroller begge endene til å sørge for at de er riktig tilkoblet. Hvis kontaktene synes skitne, fjerne kablene og rent alt med isopropanol dytter på et papirhåndkle. Til slutt, de fleste moderne TVer har flere inngangskontakter for å håndtere flere ulike komponenter (DVD-spillere, kabelbokser, videospillere). Dobbeltsjekk TV-ens inngangssignalet for å sikre at den er satt til kontaktene som er koblet til DVD.

3 Sjekk siktelinjen mellom Memorex DVD-spiller og fjernkontrollen. Signalet fra fjernkontrollen kan ikke passere gjennom noen møbler eller andre gjenstander blokkerer DVD. Hvis du endrer posisjon eller flytte hindringen, bør det fungere helt fint.

4 Undersøk DVD selv. Memorex spillere i USA er vanligvis Region 1 kodet. DVDer fra andre steder i verden kan være kodet til en annen region, og dermed vil ikke spille i amerikanske DVD-spillere. I tillegg, hvis platen ble plassert i spilleren opp ned, vil spilleren ikke kunne lese den. DVDen kan også bli ripete eller skitten, eller det ikke er montert riktig i forsøk. Endelig kan DVD-spilleren har visse funksjoner, for eksempel 5.1 Surround Sound, som den spesifikke platen bare ikke. Eldre filmer, spesielt, kan tilby færre alternativer enn nyere.

5 Trykk på Set-Up Menyvalg på Memorex DVD fjernkontrollen, og velg riktig type TV. Memorex tilbyr dette alternativet på noen av sine enheter for å forutse størrelsesforholdet for TV (flatskjerm-TV er vanligvis bredere enn gamle rør boksen TVer). I tillegg har mange moderne TV tilbyr flere forskjellige størrelsesforhold for å håndtere widescreen-filmer med en større mengde av klarhet. Hvis bildet er forvrengt eller kuttes, se TV-fjernkontrollen for en knapp som justerer størrelsesforholdet.

Hint

  • Spesifikke Memorex DVD-spillere kan ha sine egne instruksjoner for feilsøking. Sjekk brukerhåndboken for å se om du kan ta noen ekstra skritt.
  • Slå av utstyret ditt før du sjekker kabelforbindelsene. Ellers kan du forårsake en kort.