Hvordan legge til en datostempelet til et bilde

Hvordan legge til en datostempelet til et bilde


Mange digitale kameraer har en funksjon der du kan legge til et datostempel på bildene. Datoen er lagt til bildene som du fange den, og er permanent innebygd. Forutsatt at kameraets klokkeslett og dato er satt, blir klokkeslett og dato data registreres i bildefilen automatisk. Datostemplet funksjonen så inneholder grafisk at informasjonen til bildet. Noen ganger funksjonen kalles "Datopåskrift Mode."

Bruksanvisning

1 Still inn riktig klokkeslett og dato på kameraet, slik at trykt datoen vil være riktig. Skriv inn "Meny" eller "Setup" område av kameraet og se etter en innstilling som heter "Time & Date" eller noe lignende. Bruk piltastene til å endre klokkeslett og dato, og bekreft for å lagre det.

2 Velg en innspilling stil som støtter datostemplet funksjon. Ikke alle moduser vil støtte det. For eksempel, på enkelte Canon-kameraer er det bare støttes i "postkort" -modus, der innspilte piksler har en bredde og høyde forholdet 3: 2. Du må kanskje bla gjennom de forskjellige modusene til du finner en som gjør det mulig å bygge. I tilfelle av en Canon, men velg "postkort".

3 Velg "datostempel" fra "Recording" -menyen mens i "postkort" modus. Det er et utvalg av "Off", "Dato" eller "Dato og klokkeslett". Velg det alternativet du ønsker, og trykk deretter på "Enter". Bildene vil bli integrert med dato og klokkeslett eller bare datoen. Vær forsiktig med å bruke denne funksjonen hvis du noen gang har tenkt å selge bildene dine, siden noen byråer ikke kan akseptere stempelmotiv.