Slik feilsøker en Clutch Plate

Slik feilsøker en Clutch Plate


En clutch plate overfører kraft fra en motor til overføring av til- og frakopling av strømflyten. Det finnes to typer av clutch plater - drivplatene og drevet plater. Drevet Plate er benyttet til å spinne et nav som er splines til direkte å transmisjonen, som overfører kraft til transmisjonen. Drivplatene er splined til hovedaksel til motoren, og å overføre kraften fra motoren til transmisjonen via de drevne plater. Denne forbindelsen er aktivert ved en fjærmekanisme, og en trykkplate.

Bruksanvisning

1 Start motoren og la den varmes opp til normal driftstemperatur. Dette bør ta ca 3 til 5 minutter.

2 Akselerer til 40 miles per time. Hvis det føles som motoren blir overarbeidet eller viser tegn til å reagere tregt ved ikke å akselerere den skal, eller ikke all den kraften blir overført til bakhjulet, er clutchen mest sannsynlig å skli. Vanlige årsaker til dette problemet er en feil justert clutch kabel, svake kilder i clutchenheten og utslitte clutchplater.

3 Forsøk å skifte gjennom girene i rekkefølgen av deres rekkefølge. Hvis du opplever noen problemer med clutchen ikke løsrev fullt ut, har du kanskje en dra clutch. En dra clutch kan være forårsaket av en feil justert clutch kabel, vridd drivplatene, eller hakk i kurven eller hub; disse sporene kan føre til problemer med clutchplatene stikker til navet eller kurven, eller platene kan bli fastkjørte sammen, noe som kan føre til alvorlige mekaniske skader på hele clutch forsamlingen. I dette tilfellet, reparasjoner er dyre og komplekse, og bør kun utføres av en profesjonell.

Hint

  • Som med alle andre motorsykkel problem, hvis du ikke klarer å diagnostisere årsaken til problemet ved å følge disse trinnene, ta kontakt med en erfaren og sertifisert motorsykkel tekniker umiddelbart. Unnlatelse av å gjøre det kan resultere i dyre mekaniske skader på motorsykkelen.