PVC Høyttaler Prosjekter

PVC Høyttaler Prosjekter


Selv normalt brukes i avløp byggeprosjekter, kommer polyvinylklorid (PVC) rør i en rekke diametre og har vist seg å være en solid konstruksjon materiale for mange ulike typer prosjekter. En sterkt materiale, men likevel lett å jobbe, kan PVC males uten store problemer. Du vil kanskje bli overrasket over å finne at PVC-rør har blitt et vanlig materiale for lyd prosjekter, spesielt høyttalere. Variasjonen av måter PVC kan brukes kan du gjøre noen veldig interessante høyttaler prosjekter.

Speaker Stands

En av de mer åpenbare høyttaler prosjekter - og trolig en av de eldste lyd bruker for PVC-rør - er det høyttalerstativ. På grunn av det brede utvalget av PVC rørdimensjoner og vinklede fittings, er det relativt enkelt å designe og bygge stands som holder store høyttalere sikkert. Disse står kan bygges ved hjelp av flere metoder: lengder av PVC kan festes direkte til bunnen av høyttalerne; stativer kan bli bygget og høyttalerne montert inn i dem; eller PVC ben kan festes til en topp, effektivt skaper små bord med høyttalerne plassert på toppen av dem.

bass Ports

De fleste høyttalerne bruker et lite rør festet til et hull i høyttalerkabinett for å bedre bassrespons. Disse små rørene kalles bassporter og PVC er et praktisk materiale å bruke når du gjør dem. Etter å ha bestemt hvilken størrelse rør du vil bruke (både diameter og lengde), skjære et hull med samme diameter av røret i høyttalerkabinett og montere den ved hjelp av enten lim eller andre festeanordninger før montering av høyttaler.

Høyttaler Cans

Den naturlige stivhet av PVC-rør gjør det til et godt valg for selvstendige høyttalere. Velg rør store nok for høyttalerne dato og legge til noen lyddempende materiale på innsiden. Monter høyttaleren i den ene enden, kanskje ved hjelp av en PVC cap, og sette en bassport i den andre enden. Noen utbyggere inkluderer små forsterkere i disse "bokser", avhengig av deres tiltenkte bruk. Andre gjør bruk av stive sider og legge til U-formet festebraketter på utsiden; Dette tillater dem å montere høyttalerne på båt racks eller på off-road kjøretøy stag.

Mini-høyttalere

Utnytte det samme grunnleggende konseptet av boksen høyttalerne, er mange utbyggere gjøre små høyttalere for bruk med datamaskiner og MP3-spillere. I motsetning til bokser, er disse høyttalerne bygget med flere stykker av PVC-rør i forbindelse med flere PVC ledd, slik at de kan ta på utseendet av coiled lyd slanger eller abstrakte skulpturer. Konstruksjonen er mye det samme som bokser, høyttalerne selv montere på den ene enden av contraption, er en liten bassport opprettet i den andre enden og en liten forsterker er inkludert på grunn av lav effekt av MP3-spillere eller datamaskin lyd utganger.