Potensiometriske Instruments

Utnyttelsen av elektrisitet for industri og husholdning bruker er en av de triumfer i moderne tid, og de elektriske ingeniører som gjør følelse av kompleksiteten av elektrisitet fortjener mye av æren. Blant de mange verktøy av handelen er potensiometeret, som nå er foreldet, men ble en gang brukt til å måle spenning.

Historie

Tyske oppfinneren Johann Poggendorff utviklet den første potensiometeret i 1843, og var den første til å bruke et lysbilde ledning for å måle spenning. Eksterne celle spoler og forbedrede galvano ble senere tilpasset til enheten for å gjøre dem både sikrere og mer nøyaktig. Med bruk av bevegelige spole måleverktøy i midten av det 20. århundre, og senere digitale spenning meter, potensiometre falt i ukurans.

Funksjon

Potensiometeret er laget av to hovedkomponenter: den resistive gled ledningen og galvano. Når de kommer i kontakt, er overspennings kanalisert inn i en fast motstand koblet til en ekstern. Den plutselige flytter skiven, og da den kan leses basert på plasseringen av nålen.

Constant Current Potensiometer

Den konstante strømmen potensiometeret var en av de rådende potensiometre i det 19. og 20. århundre. Operatører kalibrere galvano på null og deretter koble den til en DC strømforsyning via motstanden wire. Den positive nåværende strømmer inn i en standard celle mens den negative strømmen aktiverer galvano.

rheostat

Dette er en annen variant av potensiometeret på grunnlag av en trådviklet motstand. Det er sammensatt av karbon eller ledende plast, og dens struktur er basert rundt et gjenget krage med tre terminaler som er koblet til galvanometeret. Fordelen med reostaten er dens evne til å måle spenningen på forskjellige punkter innenfor et spennings bølge, i stedet for et enkelt aggregat spenning.