Plymouth Superbird Informasjon

Den kontroversielt stylet 1970 Plymouth Superbird er en sjelden høy ytelse bil som er designet for å tilfredsstille NASCAR Homologeringsdokumenter regler som krevde at rase biler må være tilgjengelig i begrenset antall til publikum gjennom en autorisert forhandler. The Super, med sin svimlende høye hekkspoiler, ble produsert for bare ett år med mindre enn 2000 enheter solgt. Bilen henter nå i overkant av $ 160 000 på auksjon.

Elsker det eller hater det

The Plymouth Superbird er ikke en pen ting. Potensielle kjøpere enten elsket hybrid Plymouth Road Runner / Belvedere / Coronet kroppen med sin tunge skrå nese og opprørende spoiler - eller vinge - eller de hatet det. Bilen ble så radikalt utformet - med store grafikk og tegneserie Road Runner på vingen - at de fleste resultatene bilentusiaster ikke kunne akseptere det. Det ble produsert bare fra oktober til desember i 1969. Selv om svært inndrives i dag, har sin ser ikke bedre med alderen.

Origins

1970 Plymouth Superbird fulgte lik 1969 Dodge Charger Daytona, som var et tidlig eksempel på Dodge ved hjelp av en vindtunnel og dataanalyse for å utvikle en aerodynamisk bil for lager-bil racing. Dodge og Plymouth var divisjoner under paraplyen av Chrysler Corporation. Plymouth håpet å følge Dodge med en tilsvarende bil. I 1968 forlot rallyfører Richard Petty Plymouth NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) team og signert med Ford. Bil trykk på den tiden rapportert at Plymouth hadde håpet å lokke Petty tilbake med en superbil og designet Super for ham, ifølge Allpar.com og Conceptcarz.com.

Egenskaper

The Road Runner ble avledet fra Belvedere, men for å jevne ut kroppen og passer fendere til Super ikoniske nese Belvedere fendere fungerte ikke. For å løse problemet Plymouth ingeniører podet 1970 Dodge Coronet forskjermene på kroppen. The Coronet front fender kuler ble laget av plast. Nesen, malt med lakk, var laget av stål og hodelykt skuffer fra glassfiber. Bakvingen var laget av aluminium og også malt med lakk. Akryl emalje ble anvendt for å male kroppen. Hver Super, som kom bare som en 2-dørs hardtop, inneholdt en vinyl tak.

Under panseret

Tre motorer var tilgjengelig: en 375-hestekrefter Super Commando 440 V-8, 390 hk 440 Six Pack og 425-hp 426 Hemi. Super Commando 440 var standard utstyr, mens Six Pack og Hemi kan bestilles som ekstrautstyr. Strøm ble overført gjennom en fire-trinns manuell eller TorqueFlite automatgir.

spesifikasjoner

Den Super ble plassert på en 115,8-tommers akselavstand. Det var lenge på 221 inches, og målt 76,4 inches bred. Vingen steg 24 inches over bagasjerommet. Kroppen ryddet grunnen av bare 7,2 inches. Grunnpris ble oppført på $ 4298.

Produksjon og ytelse

Totalt 1.920 Superbirds ble produsert; 93 av dem var utstyrt med Hemi, 1162 med Super Commando 440 og 665 inneholdt 440 Six Pack. The Six Pack utstyrt Super kunne nå kvart mile mark i 14,5 sekunder på 103 mph. Den Hemi kunne gå 0-60 mph på 4,8 sekunder og dekke kvart mile i høy 13s.