Om Vespa TurboVespa scootere er populært, spesielt i Europa, for kort avstand transport. De vanligvis ikke konnoterer hastighet eller høy effekt, men heller stil og funksjonalitet. En turbolader, i mellomtiden, er en motor modifikasjon som forbinder en gasskompressor til eksosrøret av motoren. Denne enheten tvinger høykonsentrert luft tilbake inn i motorens inntak, i stor grad øke forbrenningen kraft ved å øke konsentrasjonen av oksygen i motoren. De fleste turboladere er konstruert for større motorer, men det er mulig å montere en turbolader med en Vespa.

Vespa Motorspesifikasjon

Vespa selger et bredt utvalg av modeller, men de fleste har en forholdsvis liten motor med en begrenset maksimal hastighet. Ingen turbo-modellen er tilgjengelig fra selskapet. En mid-line modell, Vespa LX 150 ie, har en maksimal hastighet på 59 km / h og en 150 kubikk-centimeter motor. Dens tank bærer 2,3 liter bensin.

Turbolading Vespa

Selv om Vespa ikke selger en turbo sykkel, er en slik endring er mulig, og et vellykket forsøk ble popularisert på Internett via en video lastet opp til NBCs Garage hjemmeside. Ifølge produsenten av videoen, brukte han en P200 Vespa, en klassisk modell med en to-takts motor typisk for merkevaren. Dens motorstørrelse er ca 200 kubikkcentimeter. Motoren hadde et 35 mm forgasseren. Etter turbo modifikasjon, den nye hestekrefter av scooter var 45,2 og dreiemoment utgjorde 28,91 pund-fot.

Fordeler med Turbolading

En forbrenningsmotor virker ved antennelse av gassen i kamre av en motor og omdanne strømmen av den resulterende eksplosjon til kinetisk bevegelse av motorsylindrene. Jo høyere konsentrasjonen av luften i disse kamre, jo kraftigere eksplosjoner og jo hurtigere bevegelse av motoren. En sugemotor bruker luft ved et trykk på en atmosfære. Den turboladede Vespa på Garage tegnet et trykk på 6 atmosfærer.

Betraktninger når turbolading

Turboladere kan bli skadet av skittent eller ineffektiv olje og produsenter anbefaler ofte at sjåførene skifte olje oftere for turboladede biler. Syntetiske oljer er også anbefales.

Turboladet biler er utsatt for det som kalles turboforsinkelse. Dette er en kortvarig forsinkelse, når motoren går på tomgang, mellom inngreps av gassen og akselerasjonen av kjøretøyet. Det skjer fordi turbo mekanismen trenger litt tid til å overvinne treghet og drive motoren.

Turboladeren heller ikke griper inn under et visst nivå av omdreininger per minutt. Dette er fordi, logisk, må en motor være produsere en viss mengde av eksos før eksosdrevne turbolader kan begynne å gjøre sitt arbeid.

Anskaffelse av en turbolader

En turbolader anbefalt for gokart, som har små motorer, er det Lombardini TD025M-03C turbolader. Lombardini turboladere er tilgjengelig på nettet. Enhver installere en turbolader bør ha en moderat mengde mekanisk kompetanse.