Momentet Spesifikasjoner av en Merlin 3 Engine

The Merlin III er en støpejern motorblokk bygd og markedsført av verden Products, en Long Island-basert selskap som selger motorer og motordeler. Den er utformet som en blokk erstatning for Chevy big-block V8-motorer som 427, 454 og 572. En Merlin III kjøper vanligvis ville kombinere det med et topplokk, stempler og andre motordeler for å bygge en ny motor. Kjøpere kan også bestille ferdigmontert motor som omfatter Merlin III blokken. Disse motorene har et utvalg av effekt og dreiemoment, avhengig av forflytning, komprimering og andre faktorer.

Generelt Block Spesifikasjoner

Cast med høy tetthet jern og innlemme forsterket skott og beltene, er Merlin III motorblokken tilgjengelig med enten en 9,8-tommers eller 10,2-tommers dekk høyde. Den førstnevnte er beregnet for en veivaksel med en slaglengde på 4,375 inches, mens den sistnevnte er ment for en 4,750-tommers sveiv. Blokken kan bli lei opptil 4.625 inches. Med lengre vandring og maksimal boringen, den øverste grense for forskyvningen er 638 kubikk inches. Motorblokken har prioritert hoved oljing.

Dreiemoment og kraft Spesifikasjoner

Fortrengning er den viktigste faktoren for bestemmelse av dreiemoment og kraft. For eksempel, med 540 kubikk inches av fortrengning, er Pace Ytelse i stand til å få 630 hestekrefter og 630 fot-pounds av dreiemoment fra sin "Hardcore" big block-motor, som går med 9,5-til-1 komprimering. Det samme selskapet hevder 454 hestekrefter og 454 fot-pounds av dreiemoment for sin "Daily Driver" V-8, som fortrenger 454 kubikk inches og bruker en 9,0-til-1 komprimering. Samtidig hevder 700 hestekrefter og 715 fot-pounds av dreiemoment for sin 572-kubikk-tommers motor kit street Auto. I den øvre enden av forskyvning utvalg, selger Doug Herbert ytelse deler en 632-kubikk-tommers V-8 som produserer 800 hestekrefter og 775 fot-pounds av dreiemoment, kjører med 10,5-til-1 komprimering.

andre spesifikasjoner

Merlin III har sprikende fire-bolt viktigste caps og indekserte løfte boringer. Den er designet for å være kompatibel med komponenter for Chevy Mark IV motorer - den klassiske 1965-og-videre store blokker - og har standard Chevy cam plassering og lagrene. Den har solide bunnpanne rails, forstørrede vann jakker og blinde-tappet head-bolthull. Blokken veier ca 275 pounds.