Min kjølevæske ser ut som Mud & My Car vil ikke starte

Det er visse ting en motor kan gjøre det bare OSE av "svært dårlig", og unaturlige endringer i væske farge eller tekstur sats ganske høyt på den listen. Nasty kjølevæske er en av de som kan lokke fram en slags kne-jerk avsky eller panikk - samt det skal. Ikke bare er tanken på tyktflytende slam som strømmer gjennom motoren din i stedet for klar, grønn frostvæske urovekkende, kan det være et tegn på alvorlig motorhavari.

Kjølevæske Farge

Brun kjølevæske er ikke uvanlig, særlig i jern motorer som ikke har hatt en fersk kjølevæske endring. Fersk kjølevæske har korrosjonsinhibitorer i det som holder blokken og andre jern komponenter fra rusting. Over tid, bruker blokken opp disse hemmere, og begynner å ruste fra innsiden og ut. Det rust gir gammel kjølevæske sin oransje-brun farge. Grumsete olje i kjølevæsken kan slå den brune, men oftere det vil slå mer av en ugjennomsiktig krem ​​eller sjokolademelk farge. Dette skjer fordi oljen og vannet emulgere i stedet for blandingen. Det er det samme som skjer når du riste opp en flaske italiensk dressing.

Kjølevæske Tykkelse og Texture

Hvis kjølevæske er veldig tykk, glatt og ikke sterkt rustfarget, du har andre problemer. Olje-farget, kremet, kunne svært tykk kjøle bety alvorlige problemer, inkludert en sprukket blokk eller blåst toppakning. Det kan også bety en lekkende vannpumpe pakning. Tykk kjølevæske kan også oppstå fordi eller forutgående bruk av butikk-kjøpte radiator lekkasje stopper additiv. Hvis drenert kjølevæske er slimete og klissete, og kom ut av radiatoren din som en rennende nese, så tykkelsen kan komme fra bruk av radiator lekkasje stopper.

Motor No-Start

De fleste av disse problemene vil ikke stenge en motor ned helt. Selv en blåst toppakning vil vanligvis tillate bilen å frese og slå tilbake, hvis ikke starter rett opp med en liten feiltenning. Det samme gjelder for en sprukket blokk; så alvorlig problem som disse indikerer, kan symptomene på enda en ganske alvorlig sprukket blokk være ganske små. Ofte må du kontrollere olje for emulgert vann å vite sikkert. Det er mulig for at motoren skal være så sterkt skadet at den ikke vil starte, men du bør se noen tegn på forbrenning, som tøffer og tilbakeslag. Tilstedeværelsen av en lekkasje tilsetningsstoff i kjølevæsken kan være et tegn på at den forrige eieren visste om en sprukket blokk eller blåst pakning, men det er ikke endelig. Hvis motoren ikke vil starte, er mer sannsynlig elektrisk enn strengt mekanisk problemet.

Kjølevæske nivå Shutdown

Mange moderne biler har kjølevæske nivåsensorer, enten i radiator eller i overløpstanken. Mange av dem er enkle float-nivå sensorer, som i toalettet. Tykk, gummiaktige væsken kan over tid føre til at mekanismen svikter, enten får den til å holde fast eller forårsaker en hul float å synke. Som et sikkerhetstiltak, noen biler har en auto-shutdown funksjon som vil drepe motoren hvis kjølevæskenivået synker for langt. Dette holder deg fra steking motoren i tilfelle av en total kjølevæsketapet. Det er mulig at hvis motoren ikke-start er relatert til kjølevæske, kan dette motorbeskyttelse funksjonen være årsaken.

jordfeil

Hvis motoren slår seg av på grunn av kjølevæskenivå sensor, skal den sende en kode til datamaskinen si det. Det samme gjelder for en jordfeil, som vil manifestere seg som en "lav spenning" -kode. Motoren bruker en bakketropp - vanligvis en flettet, stål "bånd" - for å koble motoren til kabinettet. Det er et lite kjent faktum at hvis motoren bakken er svak på grunn av en løs bakken bolt eller frynsete stropp, elektrisitet vil selvsagt gjennom kjøle søker etter bakken. Dette ioniserer kjølevæske, snu den til en mild elektrolytisk syre og får den til å ruste blokken mye raskere. En dårlig bakketropp vil slå kjølevæske inn i tykke rust gjørme fordi det er å spise blokken i en akselererende hastighet, og tunge rust skala flasser av og pulver i kjølevæsken. Det kan være at din bakken stroppen har pågått dårlig en stund, slik at kjølevæsken for å slå gjørmete. Når stroppen slutt mislyktes, det elektriske anlegget mistet sin bakken, og motoren døde.