Kan WiFi forstyrre Droppet Cell Phone Calls?

Kan WiFi forstyrre Droppet Cell Phone Calls?


Fordi Wi-Fi og mobilkallesignal operere på forskjellige frekvenser, er det ikke mulig for Wi-Fi-teknologi for å forårsake en mobiltelefon til å oppleve brutte samtaler. På tidspunktet for publisering, er det fire Wi-Fi-protokoller som brukes i mobiltelefoner som gir enhetene mulighet til å gjøre en trådløs Internett-tilkobling uten å koble til trådløse tjenesteleverandørens nettverk.

frekvenser

Alle mobiltelefoner bruker Global System for Mobile Communication, bedre kjent som GSM, eller Kode Division Multiple Access teknologi for å sende og motta mobilnettet sendinger, for eksempel samtaler og meldinger. Vanligvis GSM og CDMA-telefoner opererer på 850, 900, 1800 og 1900 MHz radiofrekvenser, men noen high-end CDMA telefoner kan også bruke 2100 MHz frekvens. På tidspunktet for offentliggjøring, 802.11a, 802.11b, 802.11g og 802.11n-protokoller omfatter Wi-Fi familie. Hver standard opererer med 2,4 GHz radiofrekvens, med unntak av 802.11a-protokollen, som bruker 5 GHz-frekvensen.

GSM vs CDMA

Selv om GSM og CDMA-telefoner opererer på samme radiofrekvenser, de er bare kompatibel med nettverk som opererer ved hjelp av lignende teknologi, og ikke forstyrre hverandres sendinger. På tidspunktet for offentliggjøring, AT & T og T-Mobile er den eneste nasjonale trådløse tjenester som opererer GSM-nett, mens Verizon Wireless og Sprint er de eneste nasjonale operatører å operere CDMA-nettverk. GSM-telefoner er ikke kompatible med CDMA-nettverk, og vice versa. I motsetning til GSM-telefoner, har CDMA-mobiltelefoner ikke krever bruk av en Subscriber Identity Module-kort som lagrer informasjon som identifiserer en GSM-telefon og dens bruker til en bærer for nettverkstilgang. CDMA telefon butikk denne informasjonen internt og støtter ikke SIM-kort.

blåtann

De fleste mobiltelefoner er utstyrt med Bluetooth-teknologi, som tillater brukere å utføre et utvalg av trådløse oppgaver, blant annet å ringe og motta telefonsamtaler og dele filer med tilsvar-utstyrte enheter. Bluetooth opererer også på 2,4 GHz radiofrekvens, noe som gjør det umulig for denne teknologien for å forstyrre og forårsake droppet mobiltelefon samtaler. Selv om Wi-Fi og Bluetooth-teknologi bruker samme radiofrekvens, og er designet for å eksistere, og for ikke å forstyrre hverandre.

betraktninger

GSM- og CDMA-mobiltelefoner bruke bestemte radiofrekvenser i ulike deler av verden for å sende og motta cellulære sendinger. Nord, Sør og Mellom-amerikanske mobiltelefoner bruker 850 og 1.900 frekvensbånd, mens telefoner i resten av verden bruker 900 og 1800 frekvensene. Wi-Fi-teknologi opererer på de samme frekvensene over hele verden. De fleste mobiltelefoner støtter en Wi-Fi-anrop program, som lar deg utføre oppgaver, for eksempel å ringe og motta samtaler, via en Wi-Fi-tilkobling i stedet for en mobil tilkobling til en operatørens trådløse nettverk.