Hvorfor er det ingen Transmission Dipstick?

Hvorfor er det ingen Transmission Dipstick?


Sendepeilepinnen er sakte forsvinner i biler. Den manglende peilepinnen er faktisk bevis for at bilprodusentene forvente den opprinnelige overføring væske for å vare livet av kjøretøyet. Produsenter fastslått at du tar ut peilepinnen ville avskrekke folk fra å legge væske til overføring eller feildiagnostisere en sending problem.

Historie

Den første bilen på veien hadde en manuell girkasse og vannkjølt forgasseren som stadig trengte påfylling for å holde fra overoppheting. Innovativ ingeniør brakt på automatgir, og vi ble vant til å sjekke vår overføring væske ved å se på peilepinnen. Folk ble også rask til å fylle overføring væske når de mistanke om en overføring problem. Påfylling væsken er faktisk skadelig for livet av overføringen.

Betydning

Kontroll av transmisjonens olje hjelp av peilepinnen vil ikke reparere noen overføring problem. Med mindre du er en profesjonell mekaniker, ser på overføring væske peilepinnen er meningsløst. Peilepinnen var noe ingeniører fra bilindustrien lagt for å gi profesjonelle mekanikere en måte å måle at overføringen fungerte på optimalt nivå.

Misforståelse

Når et kjøretøy kjører en litt røff, mange sjåfører anta noe er galt med deres overføring. Hvis sendingen ikke er sparker, er det sannsynligvis går dårlig. I modeller som har en overføring væske peilepinnen, vil væskenivået trolig være utilstrekkelig i en forverret overføring. Væsken varer bare livet av kjøretøyet dersom overføringen fungerer som den skal. Slik at målestaven bare bekrefter hva som kan utledes av andre midler.

fordeler

Selv om de fleste forbrukere kan tro de bør sjekke sin overføring peilepinnen og væskenivå, er det faktisk bedre for kjøretøy sendinger som skal betjenes av profesjonelle mekanikere. Legge væske til overføring kan faktisk skade den, noe som er grunnen til at produsentene besluttet at å bli kvitt peilepinnen var en måte å hindre for tidlig, eier forårsaket overføringsfeil i moderne bilmotorer.

Diagnostisering et problem

Vurder å kjøpe en diagnostikk ombord (OBD) datamaskin på ditt lokale auto deler butikken for å hjelpe deg å finne bilens problemer slik at du fikse bare hva trenger å fikse. Maskinen koster ca $ 50, og du kan koble den til din on-board diagnose port plassert under rattet. Det vil gi deg en kode som du kan laste inn i datamaskinen din og søke på nettet etter hva problemet er. Kjøretøyet vet best hva reparasjoner den trenger.

Expert Insight