Hvordan velge riktig subwoofere

Subwoofere produsere dyp, lavfrekvent lyd for å legge realisme til filmer i hjemmekino og tung bunn i musikk. Action filmer og konserter ta på seg en ny dimensjon når en kvalitet sub spark i og buldrer rommet. Velge riktig subwoofere er et spørsmål om personlig smak og rommet plass, balansert mot budsjetthensyn. Du kan tilbringe et par hundre dollar på en sub eller noen få tusen. Bruk disse trinnene som en guide for å velge riktig subwoofer for dine behov.

Bruksanvisning

1 Angi et budsjett før du går shopping. High-end subwoofere kan koste tusenvis av dollar, men en solid sub for en middels stor hjemmekino rom eller leilighet kan kjøpes for noen få hundre.

2 Besøk flere hjemmekino utstillingslokaler hvor du kan høre forskjellige subwoofere over hele spekteret pris. Lyd utgjør minst halvparten av hjemmekinoopplevelse og lydkvaliteten er i stor grad subjektive, så la ørene være dommer.

3 Ta med flere av dine egne DVD-er, Blu-ray-plater og favoritt musikk-CDer til å spille på butikkens utstyr. Du vet hva du liker, så den beste måten å prøve ut en subwoofer er høre hva den kan produsere når du spiller din favorittmusikk. Ta med noen konsert DVDer og et par av actionfilmer, slik at du kan høre (og føle) hva en eksplosjon vil høres ut på en subwoofer.

4 Sjekk hvilken type kontakter på baksiden av subwooferen. Du leter etter utvidelsesmuligheter, så sørg for å se på ubåter som kan romme to ekstra par høyttalere. En god sub også vil ha venstre og høyre lydkontakter for å motta lavfrekvente signalene fra venstre og høyre lydkanaler kodet på CDer og DVDer.

5 Bestem delefrekvens for subwooferen kan du ønsker å kjøpe. Den crossover kontroll på baksiden av en subwoofer er en liten knott som lar deg stille lyden frekvens på et visst nivå, slik at alle lyd frekvenser under det nivået rutes til subwooferen. Alle frekvenser over innstillingen vil bli gjengitt av de andre høyttalerne i hjemmekinosystemet, som inkluderer foran til venstre, høyre og senter kanaler, og to bakre surroundhøyttalere. En god sub vil la deg justere innstillingen til så lavt som 100 hertz.

Hint

  • Når du kjøper en sub, holder nok penger til overs til å kjøpe en dedikert lydkabel for å koble sub til en hjemmekino receiver. Kabler selges separat, men nødvendig for hooking i mottakeren.