Hvordan til å beregne verdiene av Classic Cars

Hvis du har en klassisk bil og ønsker å selge den, eller du ønsker å kjøpe en klassisk bil, må du beregne verdien av bilen. Verdien av klassiske biler kan svinge sterkt til forskjellige tider og mellom steder. Siden bilen er ikke verdt noe mer enn hva noen vil betale for det, kan du aldri vite den faktiske verdien til du selger den. Du kan imidlertid bruke noen verktøy for å hjelpe anslå hvor mye det kan koste.

Bruksanvisning

1 Forskning hvor mye lignende biler har nylig solgt for. Snakk med profesjonelle forhandlere og spørre hva prisen de ber om lignende biler. Se i bilen avgrensnings guider. Kjøpe bil blader å lese rubrikkannonser og sjekke priser.

2 Inspisere bilen og bestemme dens tilstand. Biler er vurdert som enten utmerket, svært god, god, rettferdig eller som deler bil. En utmerket bilen er i nær mint tilstand. En veldig god bil har bare noen mindre riper eller mekaniske problemer. En god bil krever litt mer arbeid, men bør likevel være kjørbar. En rettferdig bilen trenger betydelig restaureringsarbeid. En deler bilen ikke med rimelighet kan gjenopprettes. Verre tilstanden på bilen, jo lavere den beregnede verdi.

3 Inspiser bilen for noen tilpasning. Hvis du eller noen andre har tilpasset bilen, den mister verdi. Kjøpere vanligvis ønsker klassiske biler å ha deler og alternativer som fulgte med bilen. Legge servostyring til en Model T er praktisk, men det senker verdien for en samler.

4 Inspisere bilen og finne ut om eventuelle originale ekstradeler er i den. En bil med en aksje motor er ikke verdt så mye som en bil med en valgfri, super-ladet motor, så lenge den ekstra motoren var et alternativ tilgjengelig på det tidspunktet bilen ble produsert.

5 Forskning hvor sjelden bilen er i den stand den er i med alternativene inkludert. Se på Internett for å se hvor mange av bilene ble gjort med disse alternativene. Snakk med andre klassiske bilentusiaster; de kan vite om merke og modell av bilen.

Hint

  • Hvis du ikke er komfortabel å estimere verdien av bilen selv, spør en forsikring agent. Forsikringsselskapene må anslå verdien av et kjøretøy før de vil sørge for det.
  • Du kan også få bilen profesjonelt utbygd.