Hvordan sjekke Motstand, en Cen-Tech 92020

Hvordan sjekke Motstand, en Cen-Tech 92020


Den Cen-Tech 92020 er en lav-kost digital multimeter for å teste elektroniske komponenter, for eksempel motstander. En motstand er en elektronisk komponent som hemmer, eller "motstand," flyten av strøm i en krets. Det begrenser elektrisk strøm og frembringer en spenning som er proporsjonal med dens "motstand" verdi. Den Cen-Tech har flere innstillinger for å måle verdien av en motstand, og disse innstillingene kan brukes til å oppdage feil i en motstand. Du kan utføre grunnleggende målinger mens en motstander er i kretsen, men du kan oppnå større nøyaktighet hvis du fjerner motstand fra kretsen. Fokuset her er på tre målinger med en motstand som er ut-av-krets.

Bruksanvisning

1 Sett de to meters sondene i de riktige portene på Cen-Tech 92020. Den rettvinklet enden av den røde sonden skal settes inn i porten "VΩmA." Den høyre vinkel enden av den svarte sonden skal settes inn i porten merket "COM".

2 Snu Cen-Tech sentrum hjulet til motstanden delen. Denne delen er nederst til venstre kvadrant på måleren ansiktet. Den greske bokstaven Omega (Ω) er avbildet, og fem motstandsverdier er oppført, fra topp til bunn: 2000K, 200K, 20K, 2000, 200. Drei skiven til 2000 innstillingen for å måle 1K motstand.

3 Finn de fargede bånd på 1K motstand og konvertere sin motstand verdi. Refererer til en motstand diagram for fargekode informasjon, som Blue Point Engineering "Guide Motstand Kode Color" (se referanser). I dette eksempel er de brune, svarte og røde bånd konvertere til 1000 ohm motstand, og den fjerde, gullring indikerer en toleranseverdien på 5%. Toleransen betyr at den faktiske motstand lesing kan variere fra 950 ohm til 1050 ohm.

4 Slå på Cen-Tech og røre en sonde tips til hvert metall etappe av motstanden.

5 Observer Cen-Tech display for en motstand kort. Hvis det er et kort, vil motstanden lesing være nær eller nøyaktig "0" Dette lesing vil være den samme på alle fem motstands innstillinger. Det vil si at motstanden er skadet innad og ikke lenger har en "resistive" kvalitet; det er akkurat som et stykke wire. Du må fjerne og erstatte en kortsluttet motstand.

6 Observer Cen-Tech display for en åpen motstand. Hvis det er en åpen, vil det være en "1" avbildet på venstre side av skjermen. Resten av skjermen vil være tom. Snu Cen-Tech bryteren til 2000K posisjon for å bekrefte tilstedeværelse av en "1" "1" betegner uendelig motstand, noe som er ekvivalent med en ledning som har blitt kuttet i to deler. En åpen motstand vil ikke tillate elektrisitet passere gjennom det, og du må fjerne og erstatte det.

7 Snu Cen-Tech dial tilbake til 2000 og observere skjermen for en nøyaktig motstand lesing. Sammenligne at lesing til verdien som ble konvertert fra de fargede bånd. En funksjonell 1K, 5% -tolerance motstander vil ha en avlesning mellom 950 og 1050 ohm. Hvis verdien ikke er i toner, blir motstanden sannsynligvis skadet og må skiftes ut. I en aktuell krets, må motstanden tas ut for denne målingen.

Hint

  • En 5% toleranse betyr at 5% av de 1000 ohm, noe som er 50 ohm, blir tilsatt til og subtraheres fra 1000 ohm. Det er hvordan området fra 950 til 1050 ohm blir bestemt. En motstand kort kan detekteres mens motstanden er i kretsen. En åpen motstand kan også påvises i kretsen, men en høy verdi motstand (1 megaohm) kombinert med andre høyverdige motstander kan gi en uendelig motstand lesing. Den øverste grensen for Cen-Tech er 2000K (ohm), som er 2 megaohms. Med en høy verdi motstand, den mest nøyaktige måten å teste for en åpen motstand er ved avlodding det og fjerne det fra kretsen.
  • Koble alltid fra strømkretsen før du tester noen motstander. Også være klar over utlading kondensatorer i kretsen, som kan forårsake elektrisk støt.