Hvordan sette opp høyttalere til hjemmebruk

Sette opp høyttalere for et hjemmestereoanlegg er enkelt, men det er en av de mest avgjørende skritt i å bestemme hvor stereoanlegget høres. Ved å bruke litt sunn fornuft og følge noen enkle regler, kan du gjøre dine høyttalere høres best.

Bruksanvisning

1 Hvordan sette opp høyttalere til hjemmebruk

Plasser høyttalerne slik at de er på vinkler av en imaginær trekant, med lytteren på det punktet, og foredragsholderne på basen. For best stereoseparasjon, bør bena i trekanten være omtrent like lange. Ideelt sett bør du plassere høyttalerne så diskant, eller høyttaleren er på lytterens øre nivå. Høyttalerstativ (se Ressurser) kan hjelpe deg med å plassere høyttalerne på den beste høyde for å lytte.

2 Hvordan sette opp høyttalere til hjemmebruk


Klipp to lengder av speaker wire. De må være lang nok til å koble høyttalerne til høyttalerterminalene på receiveren. Tenk over hvordan du vil rute ledningene når du bestemmer deg på lengden. Avisoler enden av ledningene slik at ledningene på hver ende har 1/2 tommers av bare wire eksponert.

3 Hvordan sette opp høyttalere til hjemmebruk


Koble en lengde på høyttalerledningen høyttaleren på lytterens venstre, og den andre til høyttaleren på høyre side. For å koble ledningene, skru terminalene på høyttaleren, skyver på snau endene av ledningen, og stram klemmene for å feste ledningen ordentlig. Koble den positive ledningen til den positive polen, og det negative til det negative. Produsenter ofte fargekode terminalene og ledninger for å gjøre dette enklere.

4 Hvordan sette opp høyttalere til hjemmebruk


Koble høyttalerne til mottakeren. Høyttaleren ledningen fra venstre høyttaler kobles til venstre høyttalerterminalene på receiveren og høyre høyttaler ledningen til høyre høyttalerterminaler. Som før, skru terminalene, lysbilde i de nakne endene av ledningen, og stram. Husk å koble den positive ledningen til den positive polen, og det negative til det negative.

5 Lytt til musikk du kjenner godt. Det kan være lurt å justere høyttalerplasseringer litt avhengig av hva du hører, men det første oppsettet skal være nesten perfekt.