Hvordan Sett en distributør i en 1993 Nissan Maxima

1993 Nissan Maxima kom utstyrt med en 3,0-liters motor og en optisk distributør tenningssystem som ga svært nøyaktig datastyrt timing kontroll. Distributøren ga kjørecomputer muligheten til å endre timing i trinn på én grad gjennom en 360-graders rekkevidde. Måten å erstatte distributøren er lik i andre V-6 og V-8 motorer og gjennomsnittlig hjemme-reparasjon entusiast kan utføre prosjektet i ca 2 timer. Felles verktøy og utstyr er nødvendig for installasjonen.

Bruksanvisning

1 Ta av svart, plastdekselet som ligger på toppen av distributøren og legg det til side. Slå av motoren mot klokken for å toppe dødpunkt ved hjelp av en socket og skralle til å rotere veivakselen ved bolten i midten av veivakselen skivene. Når timing merkene på fronten av motoren linje med merkene på skivene, det har nådd øvre dødpunkt.

2 Fjern de to distributør cap skruene med en Phillips skrutrekker og legg lokket sammen med plugg ledninger til side. Markere posisjonen for rotoren og posisjonen av fordeleren i motoren med et sort merke på baksiden av motoren.

3 Koble ledningsnettet kontakten som festes distributøren ledningene til motoren ledningsnettet ved å trykke inn låsetappen på kontakten når du trekker de to halvdelene fra hverandre. Fjern de to 12 mm bolter som fester distributør til motoren og løft distributøren fra motoren.

4 Installer ny distributør i samme posisjon i motoren med rotoren pekte på merket på baksiden av motoren i samme retning som den gamle. Dette kan ta flere forsøk, fordi som giret på distributøren engasjerer kamaksel giret i motoren, vil rotoren rotere. Første installasjon må avvike noe for å tillate denne bevegelsen.

5 Installer og stram til 12 mm distributør bolter. Koble ledningsnettet til den nye distributøren ledninger og installere distributør cap. Start motoren og sette tenningstider på vanlig måte.

Hint

  • Bruk vernebriller og arbeidshansker når du arbeider rundt en motor i drift for å unngå alvorlige skader.