Hvordan Setebelter arbeid?

Hvordan Setebelter arbeid?

Konsept

Det grunnleggende konseptet med en bilbeltet er å beskytte deg i en bil kollisjon ved å holde deg i setet. Dette forhindrer at du flyr frem og kolliderer med dashbordet eller frontruten. Selv om du fortsatt er kastet frem av kraften av en krasj, er bilbeltet myk og passer over brystkassen og bekkenet, som kan absorbere kraft med liten eller ingen skade.

Funksjon

En bilbeltet kan utvides og kan også trekke når det trengs. Hvis du lener deg fremover i bilsete, strekker seg beltet nok til at bevegelsen. Men hvis bilen krasjet, ville det stramme opp nok til å holde deg fast på plass. Dette er fordi at beltet er koblet til noe som kalles en tilbaketrekkingsmekanisme. Denne mekanismen inneholder en fjær og spole som arbeider sammen for å holde beltet lun samtidig gir bevegelse. Det er også en låsemekanisme som utløses når en bil bremser eller stopper brått, som det ville gjort i en krasj. Det er derfor sikkerhetsbeltet kan noen ganger stramme hvis du bryter plutselig.

Beskyttelse

I en alvorlig høy hastighet krasjet, kan bilbeltet forårsake alvorlig skade på brukeren på grunn av overdreven kraft. Mange setebelter har belastningshemmere for å hindre dette. I utgangspunktet vil de slipper mer av bilbeltet når ekstrem kraft. Dette gjøres ved å sy en fold inn i bilbeltet. Sømmene er revet fra hverandre i en alvorlig krasj, og slipper overflødig materiale av folden.

effektivitet

Statistikk støtte det faktum at setebelter jobber veldig effektivt. Det amerikanske Department of Transportation (DOT) anslår at de er ansvarlige for å spare ca 13 000 liv hvert år i bilulykker. DOT prosjekter også at ytterligere 7000 mennesker ville bli frelst hvis de ville ha setebelter, siden noen fortsatt velger å ikke gjøre det selv når det er pålagt ved lov.