Hvordan rengjøre en Toshiba DVD Lens

Hvordan rengjøre en Toshiba DVD Lens


Du setter en DVD i Toshiba DVD-spiller og filmmenyen kommer opp. Når du klikker på play, starter filmen og innen fem minutter DVD begynner å hoppe. Du ønsker filmen å spille, men du vet ikke hvordan du rengjør linsen. Rengjøring av en DVD linse er enkel og kan gjøres på to måter. Du må kanskje bruke litt penger, men du kan ha DVD-spilleren tilbake med liten innsats.

Bruksanvisning

Destillert vann

1 Finn en bomullspinne og hell destillert vann i en liten bolle. Pass på hva du helle vann i er ren og har ingen fremmedlegemer i det som støv.

2 Dypp bomullspinne i destillert vann og trykk den lett å få det meste av vannet ut av det. Du ønsker ikke at det skal være som en svamp. Den trenger bare å lett bli belagt med vann.

3 Tørk av Toshiba DVD objektivet forsiktig med fuktig bomullspinne. La det tørke naturlig. Når det tørker, setter du inn DVD og forsøke å spille igjen.

Trykkluft

4 Kjøp en boks med komprimert luft. Trykkluft kan kjøpes online eller på de fleste kontorrekvisita butikker som Staples.

5 Fjern eventuelle casing fra DVD-skuffen som kommer i veien. En liten skrutrekker kan være nødvendig, men noen deler kan bare snappe ut.

6 Spray trykkluft på Toshiba DVD linsen når du kan komme nær nok til det. Dette fjerner eventuelle små partikler som kan skade linsen. Det er også gode på å få støv og andre materialer av at vanlig vann kan ikke.

7 Monter DVD-skuffen, og nyt filmen!

Hint

  • Ikke kontinuerlig blåse komprimert luft, bare blåse små biter om gangen. Blås fra siden i stedet for rett på toppen av objektivet.
  • Hermetisert luften er kald. Det kan føre til hudskader å blåse den på deg selv.