Slik fjerner en Cylinder Head Bolt

Sylinderhodet er en viktig del av en motor. Topplokk inneholder passasjer for kjølevæske og olje som kjøler og smører motoren. Topplokk bolter holde hodet enheten på motorblokken og hold den forseglet. Topplokk bolter har en svært høy strekkfasthet og elastisitet som sikrer bolter vil holde seg til den utrolige mengden av trykket i forbrenningskammeret. Størrelsen og formen på sylinderhodeskruene vil variere avhengig av kjøretøyet, men alle sylinderhodebolter fjernes på samme måte.

Bruksanvisning

1 Fjern eventuelle motorkomponenter blokkerer tilgang til topplokksbolter.

2 Velg riktig verktøy for å fjerne de topplokksbolter. Topplokk bolt hode design varierer avhengig av kjøretøy. Plasser verktøyet over hodet på bolten på langt bak, passasjersiden av motorblokk og vri den mot klokken. Hvis bolten ikke vil snu, bruk en breaker bar for mer innflytelse. Vær forsiktig med å knipse hodet av bolten.

3 Løsne topplokk bolt noen svinger, og deretter flytte til fronten topplokk bolt på førersiden av motorblokken. Løsne denne bolten på samme måte. Gå tilbake til passasjersiden og løsne neste bolten på baksiden av motorblokken. Løsne alle topplokksbolter som bruker denne vekslende mønster for å holde fra å rive hodet pakning eller fordreining topplokket.

4 Bruk et verktøy eller fingrene til å skru alle topplokksboltene helt når de er løse. Fjern alle topplokksbolter. Hvis topplokket boltene er dreiemoment-til-yield (TTY) type, må den kastes. TTY bolter er vanligvis brukes på motorer med aluminium topplokk.

Hint

  • Ikke bruk TTY topplokksbolter. TTY topplokksbolter er utsatt for høy belastning og har en tendens til å strekke. Brukte TTY topplokksbolter vil ikke ha samme holdekraft som nye TTY topplokksbolter.