Hvordan montere en stige på en bil

Hvordan montere en stige på en bil


Det finnes ulike stige størrelser som gjør oss i stand til å nå de tingene som vi trenger. Det kan komme en tid, men når en stige må flytte fra ett sted til et annet. De fleste stiger er umulig å bære alene takket være sin høyde og vekt. Det kan være nødvendig å bruke en bil flytte stigen. For å gjøre dette, må du sørge for at det er trygt montert for å unngå å bli en vei fare.

Bruksanvisning

1 Skyv stige sammen slik at den er stengt. Har noen hjelpe deg å bære stigen til bilen din. Hvis du trenger å bære stigen alene, sikre topp vippes vendt oppover.

2 Plasser stigen på toppen av taket skids som er på bilens tak. Skyv stigen så langt frem som det kan gå, og pass på at stigen føtter ikke går mer enn tre fot forbi bilens tilbake. Forsøk aldri å sikre en stige til en bil som ikke har tak skids.

3 Pakk bungee ledninger eller skralle tie ned stropper rundt stigen toppende og taket skids (skralle tie ned stropper er vanligvis et bedre alternativ som de pleier å være mer sikker). Gjør det samme til bunnen. Fest stige til taket ved å dra snorer tights rundt stigen og hekte endene til taket skids. Fest en hengelås og låse ned stigen for ekstra sikkerhet. En hengelås også vil forhindre at leideren fra å bli stjålet. Det er mulig å kutte en bunjee ledning eller skralle tie med en kniv eller saks.

4 Binde en rød fille på enden av stigerøret for å signalisere til andre trafikanter at stigen strekker seg forbi den bakre del av kjøretøyet.

5 Kjøre bilen et kort stykke å gjøre noen brå svinger for å sikre at stigen er ordentlig festet til kjøretøyet. Begynn å kjøre sakte og deretter øke i hastighet. Lytt også etter eventuelle slamrende lyder da det betyr at stigen ikke er godt festet til taket skids.