Hvordan montere dekk på Home

Hvordan montere dekk på Home


Å ha dekkene montert på en bensinstasjon kan bli kostbart --- spesielt hvis du må ha bilen tauet dit. Bildekk kan kreve montering etter at du reparere dem eller ha dem roteres. I noen tilfeller kan det være nødvendig å montere en reservehjul å erstatte en som har gått flatt over natten. Montere dekkene hjemme for å spare tid og unngå en stor tjeneste regning.

Bruksanvisning

1 Plasser bilen på et flatt sted. Hvis dekkene er for tiden flat, kjøre på den sakte og bare for noen få fot. Dreven kjøring på felg kan ødelegge det --- en kostbar feil.

2 Sjekk lufttrykket i dekkene du ønsker å montere hvis du bytter et flatt dekk. Hvis reserve er flat, har det løst og fylt på en lokal bensinstasjon før du monterer den, eller fylle den med en luftkompressor hvis du har en.

3 Blokkere andre dekk ved hjelp av tre blokker eller steiner for å hindre at bilen sklir når du har det forhøyet. Sett på parkeringsbremsen, og sette bilen i park.

4 Fjern hjulkapslene med flat skrutrekker, og fjern alle knastene med et dekk jern unntatt ett. Løsne først slepe, og løsne på motsatt side slepe å fordele spenningen like.

5 Plasser dekket jack under bilen i henhold til brukerveiledningen, og løft bilen før dekket tømmer fortau. Ta den siste øre, og løft dekk gratis.

6 Spray smøremiddel inni ørene, og rense eventuelle rester fra kontaktflaten. Monter dekk og finger-stramme alle knastene. Snurr hjulet for å sentrere den, stram alle knastene løst med dekk jern.

7 Senk bilen, og ta ut kontakten. Stram ett øre fast og stram motsatt side slepe med dekk jern. Stram resten av knastene på samme måte. Gjenta disse trinnene for eventuelle ekstra dekk du trenger for å montere.

Hint

  • Stålbørster er hendig å rense eventuelle rester fra kontaktflaten.