Hvordan lage din egen E85 Etanol Blend

Hvordan lage din egen E85 Etanol Blend


Teknisk sett når du lage din egen E85 etanol-gass blanding, du gjør ren etanol, som du deretter blandes med bensin for å oppnå de riktige proporsjonene av 85 prosent etanol og 15 prosent bensin. Fordi E85 er det høyeste nivået av kommersielt tilgjengelig etanol på det amerikanske markedet, og flex fuel biler i USA er begrenset oppad til å kjøre på E85, har E85 etanol blitt grunnlinjen standarden for etanol drivstoff. Flex fuel biler må redesignet for å imøtekomme høyere nivåer av etanol, så inntil E100 bilene blir klar for markedet i USA, hold deg med å lage en E85 blanding.

Bruksanvisning

1 Søke om tillatelse til å lage din egen etanol. Fyll ut en alkohol Fuel Producer skjema utstedt av den føderale regjeringen, som vil tillate deg å gjøre opp til 5,263 liter etanol fra 190-etanol drivstoff. Sjekk lover og forskrifter også.

2 Dyrk din beskjære eller få din foretrukne råstoff. Start med avlinger eller råvarer som er høy på sukker og at du har et overskudd av, men som ennå ikke er bortskjemt. Ikke begrens deg til den mer kjente råstoff, for eksempel mais. Bruk epler, poteter, durra, hvete og til og med ost whey. Gjøre det som er mest økonomisk og lett tilgjengelig for deg. Plant avlinger, hvis du setter til side areal for etanol-utpekt planter, husk fermenterbare prosent av korn - som kan variere mye - i tillegg til alkohol avkastning per acre, som kan variere fra 300 til 600 liter per acre.

3 Gjære dine valgte karbohydrater. Mill korn som du bruker til et måltid (ikke mel), eller med poteter, skjær dem eller hogge dem fint. Fyll komfyr med vann og føre til en rask koke, og legger til måltidet sakte for å unngå klumper. Bruk enzymer så som alfa amylaseenzym for å indusere primære omdannelse av stivelse til dekstrin. For hver skjeppe, bruke 3 måleskjeer, som forutsatt, enzymet blandes i vann. Gjør dette to ganger, og deretter følge med sekundær konvertering av dekstrin til enkle sukkerarter, samtidig med sukker til alkohol konvertering av gjær. Kombiner opp til 2 oz. av distiller eller bakegjær i en liter mos, og deretter legge den til væsken. Agitere blandingen, og holde temperaturen konstant ved omtrent 85 grader Fahrenheit for beste formering av gjær. Total konvertering tid fra sukker til alkohol bør ta tre til fem dager. Bruk verneutstyr under gjæring, noe som kan generere varme og giftige gasser. Se etter de faste stoffer å synke til bunns; som er tegnet for å starte neste trinn. Skill faste stoffer.

4 Bruk hansker, vernebriller og munnbind. Destillere alkoholen. Skille alkohol fra vannet ved hjelp av en tilbakeløps fortsatt med en destillasjonskolonne. Varme opp vann og alkohol, slik at dampene som stiger i kolonnen; vann vil kondensere og falle tilbake ned til bunnen, mens alkoholdamp vil gå ut ved toppen av kolonnen. Samle 192-etanol som et resultat av å bli avkjølt ved hjelp av en vannkjøler. Fjerne de siste rester av vann fra etanol med en molekylsikt, slik som zeolitt. Sil produktet etterpå.

5 Denaturere alkohol. Følg føderale, statlige og lokale regler for å lage din egen etanol. The Bureau of Alcohol, tobakk og skytevåpen vil kreve at du legger 2-5 prosent bensin å denaturere alkohol du har produsert.

6 Mål alkoholinnhold. Bruk et hydrometer for å se at du har oppnådd bevis nivået du ønsker. Konstatere at bilen er en flex drivstoff bil som kan kjøre på E85. Når du har nøyaktig en halv tank med bensin, fyll resten av drivstofftanken med hjemmelaget etanol. Gjør dette i utgangspunktet, slik at bilen din datamaskin blir justert til den nye blandingen av drivstoff. Senere kombinere de to brensel i standard E85 proporsjoner for etterfølgende fuelings.

Hint

  • Bruk verneklær for å unngå hudeksponering, og beskytte alle porøse membraner. Pass på at fortsatt er tett tillukket. med ingen lekkasje, for å unngå rømmer røyk som kan antenne. Oppbevar etanol man har gjort sikker måte vekk fra potensiell forbrenning som kunne være forårsaket av en varmekilde. Vær spesielt forsiktig hvis du arbeider med råstoff som cellulose eller mais, som kan kreve at du bruker sterke syrer eller baser. Også se for høy varme og røyk under gjæring.