Hvordan koble en HDTV med DVI-inngang til en HDMI-tilkobling

Hvordan koble en HDTV med DVI-inngang til en HDMI-tilkobling


Tidlig HD TV-apparater var utstyrt med en rektangulær Digital Video Interface (DVI) for å motta et videosignal fra en kilde, for eksempel en satellittmottaker eller digital kabel-boksen. Nå er de fleste high definition video-enheter bruker en HD Media Interface (HDMI) port, som er en oppgradert tilkobling som overfører video og lyd i en enkelt kabel. En HDMI-til-DVI-adapter løser pluggen kompatibilitetsproblem, selv om en egen stereo-kabel vil være nødvendig for å levere lyd til en HDTV med DVI-inngang.

Bruksanvisning

1 Koble DVI-plugg i den ene enden av adapteren til DVI-porten på baksiden av HDTV.

2 Sett sekskantet plugg i den ene enden av HDMI-kabelen til HDMI-porten på den andre siden av adapteren, deretter kobler du HDMI kontakt i den andre enden av kabelen til en HDMI-utgang på en audio-video-enheter som en satellittmottaker.

3 Koble den hvite og røde plugger i den ene enden av en stereokabel til den hvite og røde audio OUT-kontaktene på en AV-enhet, for eksempel en satellittmottaker eller kabelboksen. Plugg den andre enden inn i matchende hvite og røde audio IN-kontaktene på baksiden av TV-en.

Hint

  • En stereo-kabel må brukes med HDMI til DVI oppsett for å høre lyd fordi DVI port mottar videosignaler bare.
  • Koble TV-en fra strøm når du kobler AV-kabler.