Hvordan kjøpe en klassisk Ford Mustang

Beslutningen om å kjøpe og potensielt gjenopprette en klassisk Mustang kan gi opphav til både stor entusiasme og forståelig beven. Selv om mange klassiske Mustanger er lett tilgjengelig for kjøp, hvordan kan du vite om du får en god avtale for en kvalitet bil eller er uvitende kjøper noen problem? Den følgende diskusjonen vil gi deg kunnskap og tryggheten du trenger for å velge en passende Mustang for budsjettet.

Bruksanvisning

1 Kontroller bilens identifikasjon tag. En av de viktigste trinnene for å ta når de vurderer å kjøpe en bestemt klassisk Mustang er å inspisere fabrikken identifikasjon tag, som avslører bilens karosseri, utvendig maling farge, interiør farge, produksjonsdato, akselavstand og girkasse og motor typer det opprinnelig var utstyrt med. Selve koden er kodet med en rekke tall og bokstaver. En beskrivelse av de faktiske kodene er utenfor omfanget av denne artikkelen, men informasjonen er lett tilgjengelig i de fleste Mustang restaurering guider og også på internett. Når koden har blitt dekodet, kan du kontrollere om bilen har blitt endret, noe som kan være en betydelig faktor i avgjørelsen om å kjøpe det.

2 Finn ut om bilen er opprinnelig eller endret. Som en generell regel, er en original bil verdt mer enn en bil som har blitt endret. I tillegg er en bil som er opprinnelig er vanligvis mye lettere å gjenopprette enn en med omfattende modifikasjoner.
Noen mindre modifikasjoner er forholdsvis lett å bøte, slik som tilpassede hjul, mens andre kan være meget vanskelig og kostbart å utbedre. For eksempel vil et soltak betydelig redusere verdien av bilen og er en svært kostbar løsning. Selv om ikke så radikal, er radio-porten på 1965 til 1966 Mustangs ofte kuttet og utvides til å passe ettermarkedet radioer. I motsetning til 1967 til 1968 Mustangs, radioen i tidligere modeller bolter direkte til dashbordet. Reparasjon paneler er tilgjengelig, men kan være utfordrende å installere for en uerfaren sveiser.
Andre endringer som kan være kostbart å reparere inkludere hjul fakler, der fender lepper rundt dekkene har blitt utvidet til å tillate bredere dekk, og ettermarkedet hette pins og hette kuler. Også se etter noen trim som er fjernet og monteringshullene utfylt.

3 Sjekk for rust. Få ting kan ødelegge en bil som i stor utstrekning som rust, på folkemunne kalt "bil kreft." Det er særlig viktig å merke seg at bekostning av å reparere en bil med betydelig rustskader lett kan overstige verdien av bilen når gjenopprettet. En forsiktig kjøperen bør derfor alltid være på utkikk etter tegn på rustskader. Pass på å se etter rust bobler, som utvikler når rust utvides etter maling. De nedre kanter av dørene er felles områder for rust bobler å utvikle seg.

4 Inspiser dekslet. Den hetten er i sporet området mellom frontruten og panseret. Sporene tillate frisk luft inn i bilen. Når vannet passerer gjennom disse slisser, renner vannet ut under fendere gjennom en rekke kanaler som ikke kan sees med mindre toppen av dekslet er fjernet.
For å sjekke den strukturelle integriteten av cowl, bruk en hageslange for å helle vann i begge sider av pipen. Se inne i bilen under både fører- og passasjersiden av dashbordet for lekkasjer. Hvis det kommer vann inn i bilen selv om disse områdene, har pipen nesten helt sikkert rustne ut. I tillegg kan en rusten cowl også føre til rust gulv panner.

5 Inspisere gulvet panner. Gulv panner er et felles område for rust og kan være en kostbar reparasjon. Rusted gulv panner kan også være symptomatisk for andre problemer som for eksempel en rusted cowl eller råtnet vær-stripping. Den beste måten å sjekke tilstanden på gulvet panner er å fjerne tepper fra bilen. Men en eier interessert i å selge bilen er sannsynlig å være ganske motvillig til å tillate dette. Det finnes andre måter å få en idé om tilstanden til gulvet panner. Bruk en isøks, syl eller Phillips skrutrekker for å prøve å rote gjennom gulvet panner. Vær spesielt oppmerksom på under pedalene og under nødsbremsehendelen på førersiden. Ikke glem å sjekke pannene under baksetet også.

6 Inspiser stammen området. En inspeksjon av området inne i bagasjerommet kan ofte avsløre en oppramsing av problemer, som alle kan føre til dyre reparasjoner. Det første du må se på innsiden av bagasjerommet er om gasstanken hviler riktig i sin base. Hvis ikke, kan dette være forårsaket av noe så lite som feilaktig installasjon eller så alvorlig som en påkjørsel bakfra. Den andre tingen å se på innsiden av bagasjerommet er de to trunk etasje skjøtestykker. Det skal ikke være noen krymping av metall her. Sørg for å undersøke området av disse brikkene som oppfyller innsiden av bakre kvart paneler.

7 Inspisere rammen. En bøyd ramme er problem som kan være betydelig nok til å passere på den aktuelle bilen du vurderer å kjøpe. Den første måten er å visuelt inspisere rammen for eventuelle åpen unormalt. Har deler av rammeskinnene vises vridd? Er det bretter eller bulker på en side av rammen skinnen som ikke finnes på den motsatte siden av den aktuelle ramme skinnen? For det andre, sjekk om karosserideler på linje med hverandre. Gjør linjene av døren kampen opp med linjene i kvartalet panel? Har koffertlokket lukkes lett? Er det en større gap på den ene siden av koffertlokket enn den andre når koffertlokket er lukket? Unnlatelse av karosserideler til å stille opp med hverandre kan være bare en justering problem, eller det kan indikere et problem med rammen. Vær forsiktig her.

8 Se etter sparkel. Sparkel, ofte referert til som Bondo, er et uunnværlig verktøy i sluttfasen av kroppen panel reparasjon. Brukt på riktig måte, kan kroppen filler vare i mange år, og er praktisk talt usynlig for det blotte øye gang malt. Dessverre, dens effektivitet og lave kostnader ofte resultere i katastrofe på grunn av overforbruk og feil påføring.
Den beste måten å finne fyllstoff på en malt bil er ved å plassere en magnet over forskjellige deler av bilen. Fordi kroppen filler er ikke metall, vil det ikke tiltrekke seg magnet. Hvis sparkel har vært brukt i løpet av metall (i motsetning til å fylle et stort hull) skal trekke av magneten være mindre enn tilsvarende områder av bilen.

9 Inspiser hjulkassene. En titt på hjulkassene kan avsløre en rekke problemer og bør ikke bli oversett. Vær spesielt oppmerksom på de bakre hjulkassene, som kan avsløre trekkraft barer, rust og sparkel som brukes rundt hjulet-åpning leppe. Hvis eieren vil tillate deg, fjerne bakhjulene for denne inspeksjonen.

10 Sikre de innvendige komponentene er riktige. Du bør ikke ta for gitt at det indre av den bilen du er interessert i å kjøpe er riktig interiør for den aktuelle bilen. På grunn av likhetene mellom årene (1965-1966 modeller, 1967-1968 modeller, etc.), kan interiør stykker lett bli byttet. Flere Mustang guider har detaljerte bilder av de ulike interiører tilgjengelige for hvert år, og bør konsulteres før du kjøper en Mustang.