1996 Ford Ranger: Vil ikke starte

Ford Ranger pickup lastebil begynte å bli produsert i 1983. Det er en kompakt størrelse lastebil som har svært lite revisjoner siden den første debut. Akkurat som i alle kjøretøy, kan det være problemer med Ranger start. Å vite hvordan å diagnostisere et potensielt problem kan hjelpe deg å avgjøre om det er en gjør-det-selv reparere eller hvis du trenger hjelp av en profesjonell.

Bruksanvisning

1 Sett nøkkelen i tenningen og vri til "ON" posisjon, men ikke start på bilen. Hvis nøkkelen ikke vil slå seg, kan hjulene låses. Vrikke nøkkelen forsiktig som du prøver å vri rattet.

2 Sjekk batteriet. Når nøkkelen er i "ON" posisjon, skru på innvendige lys eller frontlykter. Hvis de ikke kommer på da bilen batteriet er utladet eller har dødd. Bytt ut eller lad opp batteriet etter behov.

3 Vri nøkkelen for å starte bilen og lytte etter lyder kommer fra kjøretøyet. En klikkelyd indikerer at Rangers starteren er defekt. Ingen støy kan tyde på at et problem ligger i tenningslåsen. En banke støy er et tegn på at bensinpumpen og tilhørende komponenter ikke fungerer som de skal.

4 Smell motoren. 1996 Ford Ranger har en tilbakekalling på det på grunn av lekker fra fartskontroll deaktivering. Når lekker skjer, kan motoren overopphetes og vil ha problemer med å komme i gang igjen. Hvis du legger merke til overoppheting, betaler nær oppmerksomhet til noen røyke eller brent lukt. Ford vil reparere problemet på berørte enheter.

5 Sjekk væskenivåer. Legg en gallon av gass og prøve å starte. Mens Ranger har en gassmåler, kan det noen ganger være problemer med påliteligheten av måleren. Sjekk olje- og transmisjonsnivåer. Hvis væskenivået er lavt eller ikke-eksisterende, kan det gripe motoren og føre til at det ikke skal begynne. Et lavt nivå kan også indikere til deg at det kan være en lekkasje. Det har vært klager fra kunder om at 1996 Ranger har problemer med gasspåfyllingsslangen blir tørre og sprukne råtnet, noe som kan føre til at gass lekker.