Hvordan jeg sender biler til Panama fra USA?

Hvordan jeg sender biler til Panama fra USA?


Shipping en bil til Panama er ikke vanskelig i teorien, men det er mange hindringer som kan oppstå, og estimere eksakte kostnadene for frakt et kjøretøy er nesten umulig. Mange rederier vil kunne gi deg et tilbud, men dette sitatet vil ikke inkludere bestikkelser som må betales for å fremskynde prosessen, eller kostnadene ved å opprettholde en bil i et fremmed land hvor deler er ikke tilgjengelig.

Bruksanvisning

Kontakt

1 Sammenlign priser og muligheter for flere forskjellige rederier. Selskaper som leverer biler, eller kontrakt auto forsendelser, inkluderer schumachercargo.com, autocarshippers.com og 1worldautomovers.com. Disse selskapene har detaljerte beskrivelser om deres shipping politikk tilgjengelig på sine nettsider.

2 Få et tilbud fra rederiet. På selskapets hjemmeside, naviger til "Få et pristilbud" -delen og fyll i datafeltene. Du trenger informasjon om merke og modell av bilen, samt startadresse og adressen til destinasjonen. Kostnaden for frakt av bilen vil være avhengig av verdien, så vel som størrelsen av kjøretøyet. En mindre bil vil koste mindre penger til skip. Fraktkostnadene vil være nær $ 2000 eller høyere.

3 Ring eller e-post til rederiet å få informasjon om sin lisensiering. Selskapene bør være medlemmer av Better Business Bureau eller en lignende organisasjon, og bør også ha en mulighet til å sende til ønsket land, i dette tilfellet Panama. Kontaktinformasjon kan vanligvis finnes på selskapets hjemmeside. Hvis kontaktinformasjonen ikke er tilgjengelig, kan du prøve å bla til bunnen av deres hjemmeside, eller vurdere å se etter en ny rederi.

4 Betal for avgifter og gebyrer i forbindelse med import av bil til Panama. Ifølge Don Vinner av Panama-Guide.com, importavgift i panama er 18 prosent. Du vil også måtte betale en 7 prosent overføring eller verdi skatt, også kjent som en ITBM. Verdien av bilen bestemmes av import tjenestemenn, og kan variere sterkt. For eksempel vil en bil verdsatt til $ 10,000 være gjenstand for $ 1800 i tollavgifter og $ 700 i ITBM skatt.

5 Kjør bilen til rederiets arrangert pickup plassering. Noen selskaper vil sørge for å plukke bilen opp fra hjemmet ditt, selv om det ofte er en kostnad forbundet med denne tjenesten.

6 Møt bilen på arrangert destinasjon i Panama. Skipene vil vanligvis stopper på flere destinasjoner. Don Winner sier at selv betalende bestikkelser er ikke en nødvendighet for å få bilen, papirene prosessen som er nødvendig før du kan ta bilen fra toll kan være altfor lang. Bestikkelser er ofte nødvendig for å fremskynde prosessen.

7 Hvordan jeg sender biler til Panama fra USA?

Hint

  • Den billigste forsendelsesmåte er ikke alltid den beste, som rimeligere alternativer som ikke kan ta vare på bilen din også. Don Vinner av Panama-Guide.com anslår at skipsfart en bil er vanligvis i nabolaget på $ 2000.
  • Kostnaden for shipping en bil til Panama kan være svært høy, og anbefales ikke med mindre du har en sjelden bil eller en som har en svært høy affeksjonsverdi. Selge en bil i USA og kjøpe en tilsvarende bil i Panama vil vanligvis spare deg for penger og tid.