Hvordan Haul Boats Legally

Hvordan Haul Boats Legally


Eie din egen båt gir deg noen fantastiske muligheter. Du kan tilbringe helgene vannski eller fiske med familie og venner. For å sikre at du får båten til bestemmelsesstedet trygt og lovlig, ta noen forholdsregler før den store dagen kommer. Etter at du har dratt båten et par ganger, vil disse forholdsreglene blir andre natur. Hver stat har sine egne lover om båttransport, så sjekk lokale retningslinjer for å bli lovlig.

Bruksanvisning

1 Rådfør deg med bilens brukerhåndboken for å sjekke sin slepekapasitet. En sedan kan være i stand til å trekke en liten aluminium fiskebåt, men du vanligvis trenger en lastebil eller SUV for å taue en større båt. Båten håndbok vil liste "tørr vekt" - dvs. vekten av båten uten noe utstyr eller utstyr som er lagret inne. Pass på at du legger til flere hundre pounds til denne fredede vekt ved beregning av om kjøretøyet kan taue båten.

2 Fordele vekten av båten for sikker hauling. Vekten bør fordeles jevnt slik at båten ikke helle til den ene siden. Omtrent 60 prosent av vekten bør være i den fremre halvdel av båten, og 40 prosent bør være i ryggen. For å oppnå denne fordelingen, lagre tau, utstyr og annet utstyr i front av båten.

3 Mål lengden på båten og lengden på båten og bilen legges sammen. Hver stat har en forskrift om disse to målingene. De fleste stater tillater en total lengde på ca 60 fot, men du må sjekke statens regelverk for å sikre at din båt og trekkbilen ikke overstiger statens tillatte lengde. Du kan sjekke statens regelverk på www.americanboating.org/towing.asp.

4 Se i båtens brukerveiledning for å finne båtens vekt. Hvis vekten overstiger et visst beløp - 3000 pounds i de fleste stater - må du sørge for at tilhengeren har separate bremser. Igjen, sjekk statens regelverk. For eksempel, Idaho vekt grense for separate bremser er bare 1500 pounds mens Texas 'grense er 4500 pounds. Hvis tilhengeren ikke har separate bremser og staten krever dem, kan du kjøpe bremser fra en sertifisert båthenger produsent og har dem installert av en båt forhandler.

5 Kontroller at tilhengerens Blink og bremselys er i full drift. Har en venn eller et familiemedlem stå bak båten mens du tester dem slik at de kan se om alt fungerer som det skal.

6 Sikre båten til tilhengeren med minst to skralle-stil stropper. Disse stroppene skal festes foran og bak på båten.

7 Sjekk traileren tilknytning til stikk for å sørge for at det er solid og trygt. En splint eller bolt bør plasseres gjennom låsen for å hindre den fra å komme løs. Pass på at du også bruker en sikkerhetslenke mellom trekkvognen og båten trailer.

8 Redusere hastigheten med 10 til 15 miles per time når du reiser på motorveier, og alltid gi deg selv god tid til å stoppe. Ta en pause fra kjøring hver 50 miles eller så for å sjekke forbindelsen mellom trekkvognen og båthenger. Sjekk også å sørge for at de skralle stropper er sikre på båten.

Hint

  • Fyll bilen med gass før å henge det opp til tilhengeren. Det er vanskelig å trekke inn i en bensinstasjon mens sleper en båt.