Hvordan gjenopprette en Graflex Speed ​​Graphic

Hvordan gjenopprette en Graflex Speed ​​Graphic


The Speed ​​Graphic er et stort sammenleggbar format kamera opprinnelig produsert i 1928 av Graflex kamera selskapet. Tidlig Speed ​​Graphics var tilgjengelig i flere filmformater, inkludert 3x4, 4x5 og 5x7. På grunn av skarphet og detaljer i negativer laget med Speed ​​Graphics, kameraet var umåtelig populær blant nyheter og event fotografer. Mange av disse kameraene har nå samlet inn lag med skitt, støv og skitt. Gjenopprette en gammel Speed ​​Graphic krever bare noen få husholdningsartikler og en stødig hånd.

Bruksanvisning

1 Trykk låsepinnen på siden av Speed ​​Graphic utside og fell ned inngangsdøren. Ta tak i metall rekkverk på bunnen av linseholderen og forsiktig forlenge linseenheten.

2 Blåse bort overflate støv fra belgen, som er foldet trekkspillaktig materiale som forbinder linseenheten til kamerahuset. Støv alle andre deler av kameraet, inkludert linseholderen, søker og indre foringsrør.

3 Fukt en mikrofiberklut med et løsemiddel, slik som denaturert alkohol eller glassrens. Tørk forsiktig alle deler av kameraet, ved hjelp av ekstra press for områder i sta rester. For små sprekker, bruk en kamelhår børste.

4 Påfør et tynt lag med lær fuktighetskrem til lær på utsiden foringsrør, samt eventuelle andre områder der kunstlær er til stede. La fuktighetskrem å absorbere i lær over natten før du tørker bort overflødig med en tørr klut.

5 Tørk av eventuelle tre områder av kameraet, for eksempel på Graflex Crown Graphic, med en liten mengde møbelpolish.

6 Inspiser belgen for noen tårer, sprekker eller hull. Bruk et stykke svart elektriske tape å lappe hårfine sprekker og større hull. Fyll små nålehull bruker svart stoff maling og en liten pensel.

7 Fukt en linseklut med objektivrensevæske. Rengjør linsen samt søkeren glass med en mild sirkelbevegelser.