Hvordan fortelle om et NiMH batteri er bra

Hvordan fortelle om et NiMH batteri er bra


NiMH-batterier er en type oppladbart batteri. De vanligvis kommer i AA størrelse, men kan noen ganger kommer i mindre og større størrelser. De har bruksområder som spenner fra digitale kameraer og fjernkontroller til trådløse video spillkontrollere og andre bærbare elektronikk. Ofte de brukes til å erstatte engangsengangsbruk alkaliske batterier, slik at brukeren kan gjenbruke NiMH batteri igjen og igjen. Over tid batteriene vil miste sin opprinnelige ladekapasiteten og til slutt slutte å fungere. Teste dem avgjør om du trenger å erstatte dem.

Bruksanvisning

1 Fjern NiMH-batteriene fra enheten de er i. De fleste enheter har en batteri som åpner med en skyvedør eller hengslet dør.

2 Sett batteriene i NiMH batterilader. Plugg batteriladeren til en stikkontakt. La batteriene lades i opptil fem timer. Det er viktig å ikke overlade NiMH-batterier, da dette kan forkorte deres levetid.

3 Ta batteriene ut av laderen og sett dem inn i enheten. Slå på enheten og bruke den som normalt. Hvis enheten slås på og er brukbart, er batteriene fremdeles arbeider.

4 Merk tiden av normal bruk det tar for batteriene å renne. Over tid og etter hundrevis av lade og utladingssykluser, NiMH-batterier mister helt oppladet. Også, hvis batteriene ikke klarer å holde en belastning for mer enn noen få minutter, så de ikke lenger er brukbare.

Hint

  • Tillat NiMH-batterier lades helt ut før du lader å tillate en full syklus. Du kan oppnå dette ved å bruke enheten til den slår seg av, og deretter ta ut batteriene og lade dem.
  • Oppbevar NiMH-batterier i romtemperatur miljøer på rundt 70 grader F. Temperaturene for varmt kan sterkt redusere batterilevetiden. Frysing dem etter en full opplading i plastposer kan forlenge livet mellom hver lading.
  • Bruk bare batteriladere merket som NiMH ladere for å lade batteriene. Bruk av andre ladere kan føre til en overspennings, og skaper en brannfare og skade på batteriene.
  • Hvis du gjør det fryse batterier for å bevare kostnad kvalitet, sørg for å tillate dem å nå romtemperatur og være helt tørr før bruk.