Hvordan fortelle om et bilbatteri er kortsluttet

Hvordan fortelle om et bilbatteri er kortsluttet


Et bilbatteri er typisk en bly-syre typen av energilagringsanordningen, som består av seks uavhengige celler fra den negative terminal side av batteriet til den positive terminalen siden av batteriet. Den energilagring for hver celle er rundt 2 volt hver, noe som betyr at et fulladet batteri med alle cellene fungerer som den skal vil vise en lagret spenning på rundt 12 volt. Når, etter en hel ladning over natten, indikerer et batteri volt lesning en total spenning på 10,5 volt eller mindre, er dette en sterk indikasjon på at en celle har gått dårlig eller at den har en kort mellom seg selv og en annen på hver side av den. For å avgjøre om et batteri har en dårlig eller kortsluttet celle, gi en skikkelig ladning og deretter teste batteriet etter lading er fullført.

Bruksanvisning

1 Koble bilbatteriet, ta det ut av bilen og sette den ved siden av en bil batterilader. Koble den negative (-) ladekabelen til den negative (-) polen på batteriet og koble deretter den positive (+) ladekabelen til den positive (+) polen på batteriet. Plugg i laderen og sett den for en overnatting full lading, så la avgiften skal finne sted.

2 Slå av batteriladeren og koble den. Raskt fjerne kablene fra batteripolene.

3 Slå på det digitale multimeter og sett den til å måle 20 volt DC Trykk den sorte test probespiss til den negative (likestrøm.) (-) Polen på batteriet og deretter trykke på den røde måleledningen tips til den positive (+) terminalen på batteriet. Vent noen sekunder for spenningsmålingen som skal vises på apparatet. Hvis spenningen leser hele 12 volt eller noe mer, er batteriet sunt. Men hvis spenningen leser 10,5 volt eller mindre, da batteriet enten har en dårlig celle eller to celler koblet sammen.

Hint

  • Hvis batteriet ikke er en "vedlikeholdsfritt" type og har avtagbart trekk på toppen, fjerne deksler og bruke en lommelykt til å lyse ned i hver celle, og deretter observere om en celle er tørr (uten væske) i cellen reservoar . I så fall fylle denne celle til like under den nedre leppe av hellehullet og følge alle de ovennevnte fremgangsmåten en gang til. Feilaktig vedlikehold av væsker i et batteri kan skade en celle, forårsaker den til kort med en annen nærliggende celle eller å bare slutte å virke på grunn av sin manglende evne til å utføre kjemiske lagringsprosesser.
  • Lad alltid et bilbatteri i et godt ventilert område; ladeprosessen kan føre til at batteriet til å avgi hydrogengass, som kan eksplodere i tilfelle av en gnist.