Hvordan erstatte Rotorer på en 1999 Ford Windstar

Hvordan erstatte Rotorer på en 1999 Ford Windstar


Rotorer, eller disker, er sylindriske stålplater som brukes av bremsesystemet for å bremse rotasjonen av hjulene. Som Ford Windstar rotorer blitt slitt av bremseklossene, kan fordreining resultere i ujevn eller bankende bremsing. Rotoren slitasje oppstår også under den normale levetid av bremsesystemet, noe som resulterer i reduksjon av metalltykkelsen. Dersom rotoren er sterkt vridd, eller metallet er for tynn til å tillate tilstrekkelig styrke etter å dreie rotorene på en dreiebenk metall, bør Windstar s rotorene skiftes ut.

Bruksanvisning

1 Løsne hjulmuttere. Sett i nødbremsen. Jack kjøretøyet. Ta av hjulet. Fjern bremsekalippernes system. Enten sette bøylen systemet til side, eller sikre med en wire hengeren på et sted som ikke vil hindre tilgang til rotoren.

2 Fjern eventuelle festemutterne på lug nuts, som er fabrikkinstallert på 1999 Ford Windstar. Festemutrene vil se ut som tynne ark av metall som har et sagtannet hull gjennom hvilket lug innleggene er satt inn. Du kan bruke en avbitertang til å fjerne dem permanent, ettersom de ikke er nødvendig for utskifting rotorer.

3 Smør rotoren på det punktet av tilkobling til hjulet. Spray WD-40 eller annen penetrerende smøremiddel direkte på lug nuts på tilknytningspunkt til rotoren, og smøre rotoren på det punktet av tilkobling til navet. La rust penetrerende smøremiddel for å sette i 10 til 15 minutter.

4 Fjern rotor ved å trekke rotoren direkte bort fra navet. Dersom rotoren er fast, bruke en hammer og fast trykk på rundt kanten av rotoren for å løsne metalloverflatene. Hvis det er nødvendig, respray inntrengnings smøremiddel og tillate smøremiddel å sette i flere timer før re-prøver fjerning.

5 Sett på rotoren ved å skyve den nye rotoren rundt festeboltene. Bytt ut bremsekaliperenes, hjul og slepe nøtter.

Hint

  • Rotoren kan ha oksydasjon som fast fester metall av rotoren til metallet i navet. Om nødvendig kan du bruke en slegge for å løsne rotoren. Ikke slå på overflaten av rotoren hvis du ikke har tenkt å erstatte det, som bremsing vil bli negativt påvirket dersom rotoren overflaten er gjen lathed.
  • Fast sikre bilen med jack stands og bremseklosser.