Hvordan er HD TV-sending?

Hvordan er HD TV-sending?


På mange måter, HD TV-sendinger på samme måte som tidligere former for fjernsyn. TV-stasjonen sender ut et signal i eteren, som er plukket opp av en mottaker på toppen av TV-apparatet. Kabel-stasjoner levere signalet gjennom sine kabelnett, mens satellitt-TV-tjenester strålen direkte inn i hjemmene via en bane satellitten. På grunn av forbedret klarhet i HDTV, detaljene varierer litt fra eldre TV-sendinger.

Digital Broadcasting

HDTV krever digital kringkasting, som skiller seg fra de eldre analoge kringkastings TV-stasjoner som brukes. Signalet går ut som en matematisk kode --- en lang streng av 1'ere og 0'er --- som inneholder all lyd og videoinformasjon for showet. Som bruker mye mindre båndbredde enn analoge signaler, noe som gjør det digitale signal for å bære mye mer informasjon, og dermed en skarpere, tydeligere bilde.

Sub-kanaler

Digitale TV-stasjoner bruker også MPEG-2 komprimering, noe som ytterligere krymper signalet og gir kringkastere å dele inn i flere kanaler som kalles sub-kanaler. Noen av disse underkanaler sendes i standard definisjon, som tilsvarer de av eldre TV-apparater. Andre underkanaler kan sendes ut i HD, noe som skaper en skarpere, bedre versjon av den samme showet.

Digital Tuner

Når signalet går ut, må TV-en til å plukke opp signalet og tolke det som lyd og bilder. TV krever en digital tuner for å plukke opp digitale signaler. De fleste HDTVer har en digital tuner som standard, men eldre TV krever en digital omformer for å fungere.

bilde~~POS=TRUNC intensitet~~POS=HEADCOMP

Når HD-signal vises på skjermen, trenger den en skjerm på tilstrekkelig pikseltetthet for å vise bildet som skarpt som mulig. Hver TV har hundretusener av piksler på skjermen sin --- bittesmå prikker som stadig skifter farger for å produsere bildet. Eldre TVer har 480 horisontale linjer med piksler på skjermen sin (referert til som standard definisjon). For en HDTV skal fungere, må det 1080 horisontale piksellinjer til å fungere: mer enn dobbelt så mange som de eldre standard definisjon TVer. Merk at den resulterende klarhet har ingenting å gjøre med den fysiske størrelsen på TV. En 20-tommers HDTV fortsatt viser seg skarpere bilde enn en 40-tommers TV med standardoppløsning.

kombinasjoner

For HDTV til funksjon, alle komponenter må være på plass. TV-stasjonen trenger å kringkaste en high definition digital signal og TV må være i stand til å motta digitale signaler, samt besitter skjermen tetthet for å vise en HD-bilde. Hvis stasjonen ikke sender ut showet i HD, vil det ikke se så skarp på TV, selv om det er en HDTV. Derimot, hvis du ikke har en HDTV, vil HD-signaler ser akkurat det samme som SD-signaler.