Hvordan er en motorblokk laget?

Hvordan er en motorblokk laget?


Motorblokken er metallhus som inneholder den interne driften av en forbrenningsmotor. Det er av avgjørende betydning for driften av motoren din. Hvis motorblokken sprekker, bør bilen ikke kjøres før det er reparert eller erstattet.

Materiale

Motorblokker ble tradisjonelt laget av støpejern, men av hensyn til bedre drivstoff kjørelengde, har lettere aluminiumslegeringer blitt innført. Metallet oppvarmes til 800 ° C og deretter helt inn i en sandform, hvor det stivner og sett.

sand Casting

De sandformer som brukes til å kaste motor metall kan bare brukes en gang. Zirkon sand, lim og herder blandes og formes i seksjoner. Dette blir så størknet med gass. Seksjonene er limt sammen for å danne den hele form, i hvilken motorblokken er støpt.

Støping og maskinering

Når den flytende legering helles inn i støpeformen og har satt seg, er formen varmes opp for å bryte ned lim som stivner sanden. Sanden vil da strømme ut av og ut av herdet motorblokken. Tooling utstyr maskiner motorblokkene før de blir inspisert og sendt til motor montering planter der endelig maskinering er gjort før motor montering.