Hvordan endre Sjokk på en bil

Hvordan endre Sjokk på en bil


Sjokk på bilen din hjelpe deg å ha en jevn ride, men de kan også bidra til å holde hjulene i kontakt med veien. Når sjokk fungerer som de skal, din styring og bremsing er bedre. Slitte støtdempere kan redusere ytelsen og sikkerheten av kjøretøyet. Alle biler har en slags absorpsjon mekanisme, men i noen biler de er støt og andre de er struts. Struts har ulike krav til å erstatte dem enn sjokk gjøre.

Bruksanvisning

1 Løsne lugnuts på hjulene i den ene enden av bilen med et dekk jern. Løft den enden av bilen med et gulv jack og støtte det i rammen med jack stands. Fjern lugnuts og dekk og sett dem til side. Den del av hjulet til venstre bak kalles hjulnavet.

2 Finn sjokk. De er bak hjulnavet og går mellom suspensjonen og rammen av bilen. De ser ut som en tynn slange som glir inn i en litt større rør.

3 Fjerne mutrene som holder bunnen av sjokk på plass. Unbolt toppen av sjokk i tillegg. Hvis sjokket er montert med en brakett til rammen, kan du være i stand til å få tilgang til toppen av det fra under bilen. Hvis sjokk er montert gjennom rammen, må du kanskje åpne panseret eller bagasjerommet og få til det på den måten. Dersom det er gjennom stammen, er det som regel et tilgangspanel man åpner mellom stammen og toppen av hjulbrønn.

4 Hold en ny sjokk på plass og skru toppen i. Bruk en momentnøkkel for å trekke til mutrene monterings toppen av sjokk for moment spesifikasjoner for bilen din. Trekk de nederste mutterne til disse spesifikasjonene.

5 Monter dekkene på hjulnavene. Trekk til lugnuts til spesifikasjonene for bilen din. Senke enden av bilen. Du må kanskje utføre en justering på hjulene i denne enden av bilen.

Hint

  • Noen biler kan kreve at du fjerner suspensjon deler for å få tilgang sjokk. Dette avhenger av merke, modell og år av bilen.
  • Noen biler kan kreve at du montere bunnen av bakre erstatning sjokk før du monterer toppen. Dette er også avhengig av merke modell og år.