Hvordan endre en Tie Rod End på en bil

Hvordan endre en Tie Rod End på en bil


Tie rod forbinder styreenheten til bilens forhjulene for å slå dem. Den ytre tie rod end er en ball i en stikkontakt som ligger i nærheten av forhjulene på bilen. Over tid vil tie rod slutten slites ut og forårsake en knirkende, clunking eller skraping støy når du slår eller når treffer en bump.

Bruksanvisning

1 Parker bilen på et plant underlag. Sett i nødbremsen. Plasser bremseklosser eller blokker foran og bak hvert bakhjul.

2 Bryt spenningen på lug nuts med lug mutter skiftenøkkel på hjulet foran tie rod slutten mens bilen er på bakken.

3 Plasser en jekk under rammen bak rattet som trenger en erstatning tie rod. Jekke opp bilen. Plasser en jack stå under rammen og justere den til å passe tett inntil rammen. Plassere en andre jekk stå under rammen nær den motsatte forhjulet for stabiliteten av den fremre enden, mens fjerning av strekkstangen.

4 Ta på vernebriller og fjerne dekkets hjulmuttere og deretter dekket.

5 Bruk tang eller små filklør å fjerne splinten kronemutteren på tie rod slutten.

6 Fjern slottet mutteren fra tie rod slutten med en skiftenøkkel.

7 Bruk en kuleledd avtrekker verktøy for å fjerne trekkstang fra styringsgruppen knoke. Plasser kantene av kuleledd avtrekker på sidene av trekkstang enden og drei krank å presse styringsgruppen knoke ut av tie rod slutten, med pinnen i midten av kuleledd avtrekker.

8 Ta av trekkstang enden fra justeringshylse ved å skru av trekkstang fra justeringen ermet. Tell antall hele omdreininger når du fjerner tie rod slutten. Det samme antall omdreininger vil bli gjort når du installerer den nye tie rod slutten.

9 Plasser den nye trekkstang enden inn i justeringshylse og slå like mange ganger som det fjernede tie rod slutten ble slått for fjerning.

10 Skyv den nye trekkstang enden i styringsgruppen knoke.

11 Slå slottet mutteren til spesifikasjon av tie rod end produsent.

12 Bytt ut splinten med en ny låsesplint. Ikke bruk gamle splinter i et kjøretøy - alltid erstatte dem.

1. 3 Skift hjul og slepe nøtter. Jack bilen av bukker og fjern bukker. Senk bilen av jack. Stram hjulmutrene helt, motstridende nøtter først, etter at bilen er på bakken.

Hint

  • Etter utskifting strekkstenger ta bilen til en kvalifisert garasje for en skikkelig fremre ende innretting for å redusere risikoen for ujevn slitasje på dekkene.
  • Stol aldri på en jekk for å støtte skiftende vekten av et kjøretøy mens du arbeider på kjøretøyet. støtter alltid bilen med stabile bukker og blokkere hjulene, foran og bak, før han flyttet under kjøretøyet.