Hvordan en Tire Machine Works

The Tire Machine

Dagens dekk maskiner er stand-up modeller som hydraulisk bistå dekk tekniker for å fjerne dekket fra felgen og erstatte det. Hydraulikken i maskinene kan enten være elektrisk eller pneumatisk drevet. Det er mange bevegelige deler på maskinen som tar teknikeren gjennom fjerning og utskifting prosessen på en maskin, uten å måtte flytte rundt i butikken. Disse dekkene maskinene ble designet for fart og effektivitet samt begrenset butikk plass. Dekkets vulst er adskilt fra felgen, plassert på en klemdreieskive, og en justerbar verktøy bar, lirke verktøy, og den dreiebevegelse av dreiebordet fjerne vulsten av dekket fra hjulet. Maskinene har generelt dekk smøre flasker band-festet til dem å enkelt påføre et lag med smøremiddel på perle av dekket blir installert. De har også noen hylleplass for ventilspindel erstatning lagring og andre verktøy som kan være nødvendig. Den nye dekk er plassert på hjulet i en motsatt måte, og deretter luft blåses inn i dekket, alt på dekk maskinen. De fleste dekk maskiner ikke balansere dekkene - som må utføres ved hjelp av en annen maskin. Disse nyere stand-up dekk maskiner er mye raskere og mer effektivt enn sine gamle manuelle dekk-veksler kolleger.

The Bead Breaker

Vanligvis ligger på høyre side av maskinen hvis du er vendt det forfra. Dekket er rullet opp på hjulet og deflatert til høyre side av maskinen stående vertikalt. Kulen breaker er foret opp manuelt av tekniker og strategisk rettet nær perle av dekket, men bare bort fra den indre kanten av felgen. Kulen breaker aktiveres med en pedal på bunnen av forsiden av maskinen (eller, i noen eldre modeller, ved en knapp på perle breaker håndtaket aktiveres ved tommelen på tekniker), og trekkes mot maskinen ved hjelp hydraulisk trykk for å kollapse vulsten fra hjulet. Dekket blir deretter snudd manuelt og perlen på baksiden av rattet er skilt fra hjulet på nytt, slik at perlene på begge sider av hjulet er kollapset før du legger den på platespilleren.

den Platespiller

Dreieskiven er plassert på toppen av undersiden av dekkmaskin - lav, slik at den lett kan arbeides med av den teknikken ved lår-nivå. Dekket, perler nå kollapset innover fra rattet, er plassert på dreieskiven horisontalt. Fire hydrauliske eller pneumatiske klemmer blir aktivert av en annen fotpedal som ligger i nærheten av gulvet i fronten av maskinen. Klemmene kan enten strekke seg fra inn til ut og klemme dekket fra den indre omkrets av hjulet, eller de kan klemme på den ytre kanten av hjulet beveger seg fra ut til inn. Pedalen aktiverer klemmene, og de sprer seg ut eller i å gripe bunnen av hjulet og holde hjulet under fjerningen. Den andre funksjonen dreieskiven gjør er turn. Igjen, slår en annen fotpedal nederst på fronten av maskinen bordet med klokken hvis du går ned på den, og mot klokken hvis du plasserer foten under pedalen og løft den oppover. Dette gir dekket tekniker forover og bakover bevegelse av dreieskiven.

Den Lirk Bar og Tool Arm

Når dekket er legging på dreieskiven og klemmene har låst hjulet, svinger den justerbare verktøyarmen opp til øverste høyre sidekant av hjulet. Det er et metall eller plast kurvede enden av verktøyarmen (ofte kalt en dukke hodet fordi den ligner på hodet til en and) som brytes rundt en 7- eller 8-tommers bred område av toppen av felgen. Verktøyet arm er fjærbelastet og kan bevege seg opp og ned lett, og beveger seg fra en boom arm som svinger frem og tilbake. Bommen vil svinge armen innover til verktøyarmen er opp til hjulet, da verktøyarmen ville bli manuelt skyves nedover på våren til anda hodet er montert på høyre side av felgen. Deretter er det en låsearm på verktøyarmen som vil holde fjærtrykket av armen til felgen. Nå verktøyarmen og dukke hodet er låst på plass. Den brekkjern eller dekk verktøyet er satt ned inn i sideveggen av dekket, hvor vulsten er atskilt fra hjulet og løftes eller pried opp over anden hodet. Dreieskiven blir deretter aktiveres av fotpedalen med urviseren mens du fremdeles holder lirke bar og toppen perle av dekket over dukke hodet. Om halvveis rundt lirke bar ikke lenger trenger å holde press oppover av perlen av dekket, og anda hodet overtar fjerne perle fra hjulet. Den nedre vulst fjernes på samme måte, selv om dette er en litt mer komplisert på grunn av bredden av dekket kan noen ganger komme i veien.

Pedalene

Å vite pedalene, deres plassering, og funksjonen de utfører er den vanskeligste delen av dekket maskinen. Jo mer et dekk tekniker bruker en, jo lettere og raskere dette blir. Det kan være tre eller fire pedalene i bunnen foran maskinen som alle opererer ulike funksjoner i maskinen, så det handler om koordinering. De fleste av disse maskinene og pedalene som opererer dem har automatiske avstengningsfunksjoner. Med andre ord, hvis du går glipp av dekkanten ved bruk av perle breaker og tilfeldigvis treffer hjulet, men ønsker ikke å pådra seg skader på den, ved å slippe pedalen som aktiverer perle breaker, stopper perle breaker det hydrauliske trykket. Dette er det samme for platespiller. Dersom perle glipper mens tabellen er å snu, slippe pedalen stopper bordet og gir teknikeren en ny sjanse til å starte på nytt.

The Air Inflator

Når dekket er installert på dekk maskin, er det siste trinnet for å blåse den. På venstre side av maskinen er enda en annen enhet, og en annen fotpedal. Enheten er en pneumatisk luftslange med en adapter som passer på den universelle ventilstengler. Luft pumpes gjennom luftslangen ved å trå på fotpedalen. De fleste maskiner vil også ha en oppblåsing, måler for å overvåke hvor mye lufttrykket blir pumpet inn i dekket. Forsiktighet anbefales ved dette trinnet som dekk perler sette mot hjulene kan være høyt og farlig hvis det ikke utføres riktig. Ved å trykke ned på lufta inflasjon med kraft, kan tech aktivere en perle-setter utrenskning av luft som bistår i å sette perle av en spinkel sidevegg dekk på en bred rim. Luften er renset fra både luftslangen og fra hullene på dreieskiven som blåser oppover med kraft for å presse luft inn i bunnen perle av dekket og tvinge den øvre perle på hjulet. Luften inne i dekket maskinen er begrenset, så når tech har uttømt lufttrykket med perle setter eksplosjon av luft, kan han vente til press for å bygge seg opp inne igjen før du prøver igjen hvis han ikke var vellykket første tid.