Hvordan en Strobe Light fungerer?

Introduksjon til Strobe Lights

Enten du er kjent med enheten fordi du hyppige nattklubber, går alle ut med Halloween tilbehør eller du er en student av vitenskap, har du mest sannsynlig vet hva et strobelys er. Disse lysene, også kalt en stroboscopic lampe, produsere lys blinker for å produsere en viss spesiell effekt og for mange andre formål. Strobelys brukes også av politiet, dykkere sende nødsignaler og i bransjer der maskiner med repeterende bevegelser er brukt. Men hva gjør en strobe lys arbeid, og hvordan virker den produsere sine spesialeffekter?

Utseende

De blinker av en strobe lys kan lure øyet til å tro at all bevegelse har sluttet eller er iskaldt innen en bestemt tid.

kondensatorer

Energi er lagret i en elektrisk komponent som kalles en kondensator, deretter dumpet inn i en lampepære som er fylt med xenon gass. Gassen som er i pære, som vanligvis brukes som en isolator, leder strøm og produserer svært intense, plutselige lysglimt.

fargede Blinker

Den typiske lyskilde som brukes er en xenon-blits lampe; derav utslipp av xenon gass i pæren. En xenon-blits lampe har en fargetemperatur på ca 5600 kelvin og produserer en kompleks spektrum av lys. Hvis fargede blinker er nødvendig, er det mulig å feste en farge gel til strobe lys for å produsere blinker som er intense og fargerike. Oftest er farget strobelys brukes i nattklubber, på politiets biler og for vitenskapelige eksperimenter der røyk fra gasser må utsettes. Strobelys med farge gels kan bli enda mer vanskelig for øyet. Dette er fordi øyet må håndtere intense blinker samt ekstrem farge.

Kommersielle Strobe Lights

Kommersielle strobelys er i stand til å produsere en energi flash i nærheten mellom 10 joule og 150 joule. Disse lysene vil slippe ut like raskt som et par millisekunder, og har evnen til å produsere flere kilowatt blitsstyrken. Hvis en høyintensiv flash er nødvendig, kan dette oppnås ved hjelp av en stor strobe lys og ved hjelp av den i den løpende innstillingsmodus.

Strobe Light Warning

De fleste av strobelys som selges til allmennheten har en fabrikk begrensning på ca 10 til 12 blink per sekund. En grunn til dette er gjort er effekten at strobelys kan ha på personer med epilepsi. Strobelys kan utløse et anfall i disse individene. Selv med de begrensninger, om lag 65 prosent av personer med epilepsi kan fortsatt bli negativt påvirket av lyset på 10- til 12-flash-per-sekund intervaller.