Hvordan en drivstoffpumpe Operer?

Forstå typer

Hvordan en drivstoffpumpefunksjoner kan virke som en veldig komplisert emne å forstå, men i virkeligheten er det ganske enkelt. Det er, imidlertid, et par av forskjellige typer av pumper som opererer litt forskjellig fra hverandre. Den første type drivstoffpumpe kalles en avtrekker pumpe, mens den andre typen kalles en skyver pumpe. Pumper som anses å være mekanisk faller inn i avtrekker kategorien. Det vil si at de har en suge evne som er sterk. Denne evnen gjør at pumpen kan trekke bensin fra bilens tank og skyv den inn i motoren. Å holde trykket inne i brennstoffledningen er lett for avtrekkere pumper fordi avstanden mellom forgasseren og pumpen er ganske kort. I kontrast, pumper som faller inn i pusher kategorien er ikke veldig flink til å tegne drivstoff; men de er flinke til å skyve drivstoff gjennom drivstofflinjen. Elektriske drivstoffpumper er vanligvis ansett for å være pusher pumper, slik at deres plassering er nær bensintanken fordi for å få drivstoff, de er avhengig av en hevert.

Hvordan det fungerer

Pumpen inneholder også det som refereres til som en "hevarm". For at hevarmen for å betjene, den kamaksel av kjøretøyet har en del som er festet funksjon er å betjene hevarmen av pumpen. En membran er også en del av de fungerende deler av en drivstoffpumpe. Når kamaksel gjør en komplett 360-graders rotasjon, membranen gjør også en komplett rotasjon. Dette resulterer i at membranen beveger seg opp. Når dette skjer, vil den bensin over membranen bli satt under trykk og vil bevege seg fra pumpen, til drivstoffledningen og deretter inn i forgasseren.

andre fakta

En skulle tro at fordi bensin kan strømme inn i drivstoffledningen, vil det også strømme tilbake ned til mellomgulvet, hvor det kom fra; Men det er en måte å holde dette skjer involverer enveis ventiler. Som membranen går tilbake til sin opprinnelige stilling, ventiler som er plassert i legemet av pumpen holde brennstoffet fra å gå tilbake ned i membranen fra forgasseren. Disse enveis ventiler også gjøre det mulig for drivstoff skal tappes fra gasstanken ved å opprette en bane. Etter hvert som membranen beveger seg, dannes et våkum. Denne handlingen trekker bensin inn i kammeret, ved hjelp av hevert.