Hvordan Emission Control for en forgasser Works

Før elektronisk bensininnsprøytning ble standard drivstoffsystemet for biler på 1980-tallet, ble forgasseren brukes til å blande fordampede drivstoff og luft for å kjøre en standard forbrenningsmotor. Det var mange nyvinninger opp gjennom årene for å kontrollere utslipp av karbondioksid og uforbrente hydrokarboner.

Bakgrunn

En viktig del av bedre utslippskontroll fra bilens eksosrør er å bedre kontrollere drivstoff / luftblandingen. En fet drivstoffblanding vil øke mengden av CO2 i eksosen, slik at arbeidet ble gjort for å forbedre forgasseren evne til å opprettholde riktig drivstoff / luftblandinger.

eldre kjøretøy

I eldre biler med forgassere, bilprodusentene innført et oppvarmet luft inntak til å fordampe drivstoff raskere og å opprettholde drivstoff / luftblandingen. Noen biler brukes også en varmestigerørsventil som, når motoren ble kald, vil stenge av strømmen av eksos, slik at det ville reise til inntaksmanifolden, akselerere fordampningen av brennstoffet.

elektronisk Forgasser

I 1981, General Motors innført en elektronisk forgasser, som er designet for å kontrollere utslipp ved å sikre at katalysatoren - en enhet som redusert toksisitet av CO2 og hydrokarboner i - ble fungerer som den skal. Det gjorde dette ved å holde luft / drivstoffblandingen på de riktige forholdene i så mange forhold som mulig.