Hvordan du bytter Radiator i en 1994 Ford Bronco

Størrelsen og kraften i 1994 Ford Bronco krever en radiator som kan gi den nødvendige flyten og kjøleeffekt for å opprettholde motorens driftstemperatur. Hvis Bronco aldrende radiator har gått gjennom en eller flere lekkasje reparasjoner og utvikler mineral buildup, erstatte den nå med en ny enhet. Radiatoren er ganske tilgjengelig, slik at du kan utføre denne reparasjonen jobben selv hjemme med noen vanlige verktøy.

Bruksanvisning

Fjerne Radiator

1 Parkere Bronco på flat mark og åpne panseret.

2 Plasser en stor oppsamlingspannen under radiatoren. Hvis du planlegger å bruke kjølevæske, må du installere en 20-tommers vinyl slangen over pluggen radiator pluggen og peker til oppsamlingspannen. Åpne tappepluggen, løsne radiatorlokket og fjern all kjølevæsken fra radiatoren. Når du er ferdig, dekke fangsten pannen, hvis du planlegger å bruke kjølevæsken.

3 Løft forsiden av Bronco med et gulv jack og plassere en sikkerhet stå under rammen på hver side for støtte og senke bilen.

4 Ta på deg vernebriller og plassere en liten fangst pan under radiatoren i retning av oljekjøleledninger er koblet til bunnen radiator, hvis Bronco er utstyrt med en automatisk girkasse. Få under radiatoren og løsne kjølelinjer med en linje skiftenøkkel. Dekk linjen åpninger med rene ark plast og gummi band.

5 Ta luftinntakskanalen, hvis du trenger bedre tilgang til radiatoren i ditt Bronco modell. Luftkanalen ruter luft fra fronten av lastebilen til spjeldhus på toppen av motoren og er en del av luftfilterenheten. Bruk en trim verktøy for fjerning og en Phillips-skrutrekker.

6 Løsne kjøleviften likkledet fra radiatoren med en skralle, kort skralle forlengelse og socket. Plassere dekselet over viften og bort fra radiatoren.

7 Løsne klemmene på de øvre og nedre radiatorslanger med en vanlig skrutrekker og koble begge slangene fra radiatoren. Koble kjølevæske reservoaret slangen fra radiatoren ved hjelp av et par ribbein felles tang.

8 Løsne den øvre radiator støtte, hvis Bronco er utstyrt med det, og radiatoren monteringsbolter med en skralle, kort skralle forlengelse og socket. Løft forsiktig og veilede radiatoren ut av motorrommet.

Installere ny radiator

9 Guide ny radiator forsiktig på plass inne i motorrommet. Stram radiator monteringsbolter og øvre radiator støtte, hvis Bronco er utstyrt med det, med en skralle, kort skralle forlengelse og socket.

10 Koble den øvre og nedre slangen til radiatoren og fest den med klemmene ved hjelp av standard skrutrekker. Koble kjølevæske reservoaret slangen til radiatoren ved hjelp av et par ribbein felles tang.

11 Fest kjølevifte liksvøpet med skralle, kort skralle forlengelse og socket.

12 Fest luftinntakskanalen, hvis du måtte fjerne den.

1. 3 Koble oljekjøle linjene til radiator med linjen skiftenøkkel, hvis Bronco er utstyrt med en automatisk girkasse.

14 Senk Bronco av sikkerhets står med gulvet jack.

15 Påfyll radiatoren med kjølevæske gjennom radiatoren halsen ved hjelp av en liten trakt. Hvis du bruker ny kjølevæske, utarbeide en 50/50 blanding av frostvæske og destillert vann. Sett på radiatorlokket.

16 Kjør motoren i 15 minutter slik at det å oppnå driftstemperatur. Sjekk for kjølevæske lekkasjer ved radiatoren og kjølevæskenivået i reservoaret. Legg kjølevæske til reservoaret for å bringe nivået mellom "høy" og "lav" merkene, om nødvendig.

17 Slå av motoren og lukk panseret.

Hint

  • Åpne aldri radiator eller kjølevæske reservoaret cap i din Ford Bronco rett etter kjører bilen. Varmt kokende kjølevæske kan sprute ut på din og forårsake alvorlige skader.