Hvordan du bytter bremse Master Cylinder på en 1997 Montana

I 1990 Pontiac introduserte sin første minivan, Trans Sport. Dette van var ulikt noe annet rundt, som den hadde en svært grunt vinkel som løp fra sin hette hele veien opp sin frontruten, gir det en dør-stop-lignende utseende. I 1997 Pontiac redesignet Trans Sport, gir det en mer moderne design. 1997 modell år også brakt om den første bruk av "Montana" navn som en trim nivå for Trans Sport. Skifte bremse master sylinder på Trans Port er relativt enkel, men utfører blødning prosessen etterpå er ganske komplisert, takket være van intrikate blokkeringsfrie bremse og trekkraft kontrollsystemer.

Bruksanvisning

fjerning

1 Trykk og slipp bremsepedalen fire eller fem ganger for å blø ut noen reserve vakuum i bremse booster. Hold en liten renne pannen under master sylinder, løsne bremse line-til-master sylinder beslag med en fakkel skiftenøkkel og vente for væsken å stoppe dryppende fra dem. Fjern bremseslanger fra master sylinderen.

2 Hevert ut så mye av bremsevæske fra master sylinderen reservoaret, ved hjelp av en ren kalkun Baster. Trykk og hold på låseknappen på væskenivået sensor ledningsnett på bunnen av master sylinder reservoaret og trekk selen.

3 Pakk slutten av hver brems linje med en ren, lofri klut for å hindre at forurensninger kommer inn i bremsesystemet.

4 Fjern de to mutrene som fester master sylinder til brems booster ved hjelp av en skralle og socket. Trekk master sylinder fra bremse booster.

Benk Bleeding Master Cylinder

5 Sett den nye brake master sylinder i en skrustikke med gummi kjeve beskyttere.

6 Træ lufterørene fra en master sylinder blø kit inn i bremselinjeportene. Tettsittende lufte linjer med en fakkel skiftenøkkel. Fyll master sylinderen reservoaret til "Max" tråd med ny DOT 3 bremsevæske. Bøy lufteslanger slik at deres ender er nedsenket i bremsevæske.

7 Bruk av metallplugg stang følger med luftesett, trykk og slipp stempelet på baksiden av hovedsylinderen. Som du trykke og slippe stempelet, se slangen ender i bremsevæske. Pump stempelet inntil luftbobler kommer fra neddykket endene av lufteslanger.

8 Fjern lufteslanger fra master sylinderen og tørke opp eventuelle væskesøl med en ren, lofri klut. Skru lokket på master sylinder reservoaret. Fjern master sylinderen fra vice.

Installasjon

9 Guide master sylinderen på sine monteringsbolter på bremsen booster og hånd-tråden nøtter. Fjern kluter fra bremseslanger. Trykk bremseslanger i sine respektive havnene i master sylinder - linjene er vanskelig dannet for å hindre feilkobling. Træ brems linje beslag bare noen få omdreininger for hånd.

10 Trekk til hovedsylinder nøtter til 20 fot-pounds med en momentnøkkel og socket. Trekk til bremseslanger til 15 fot-pounds med en momentnøkkel og kråker fot vedlegg.

11 Luft bremsene.

Brake Bleeding

12 Finn de blokkeringsfrie bremse modulator til førersiden av hovedsylinderen. Trykk en 1/4-tommers diameter gummislange på lufteventil - 1/4-tommers metallventil - på baksiden av ABS modulator. Angi den frie enden av slangen inn i en ren, klar beholder og hell ny DOT tre fluid inn i det rene, klare beholder inntil enden av slangen er under vann.

1. 3 Løsne bakre lufteventilen på ABS modulator, ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel, og instruere en assistent til å trykke på bremsepedalen sakte ned på gulvet. Se etter luftbobler som kommer fra den neddykkede enden av slangen. Stram lufteventilen og instruere assistent slippe bremsepedalen. Gjenta dette trinnet til ingen luftbobler kommer fra ABS modulator.

14 Gjenta trinn 1 og 2 på frontlufteventilen på ABS modulator.

15 Fjern 1/4-tommers gummislange. Påfyll master sylinderen reservoaret til "Max" tråd med ny DOT 3 bremsevæske.

16 Finn traction control system modulator, den hydrauliske komponenten på forsiden førersiden av motorrommet. Fjern bolten som fester TCS modulator til braketten, med en skralle og socket og trekk TCS modulator bort fra braketten for å se på tvers av lufteventilene.

17 Trykk 1/4-tommers diameter slangen på førersiden lufteventilen på TCS modulator og sette den andre enden av slangen i den rene, klare beholder, slik at enden av slangen er neddykket i bremsevæske. Løsne lufteventilen og instruere en assistent til å trykke på bremsepedalen til gulvet sakte. Se nedsenket enden av slangen for bobler. Stram lufteventilen og fortelle assistent for å slippe pedalen. Gjenta dette trinnet til ingen bobler kommer fra slangen.

18 Gjenta trinn 6 på passasjersiden lufteventil.

19 Hånd træ TCS modul-til-braketten bolten å holde modulen på plass. Fjern 1/4-tommers gummi slangen og fyll på master sylinderen reservoaret.

20 Påfyll master sylinder til "Max" nivå med DOT 3 væske.

21 Hev baksiden av Montana med et gulv jack og skyv bukker under sin bakhjulsoppheng travers. Løft fronten av bilen i bakken med et gulv jack og skyv bukker under Montanas underramme. Senk foran van på bukker.

22 Krype under bilen, slik at du er rett bak høyre bakhjul. Finn den lufteventilen nær toppen av bremsekalippernes og trykk slange 1/4-tommers-diameter på lufteventilen. Angi den frie enden av slangen inn i det rene klar beholder med Dot 3 bremsevæske, nedsenke den enden av slangen i fluidet.

23 Løsne lufteventilen og instruere assistenten til å trykke på bremsepedalen til gulvet sakte. Se enden av slangen i væsken for luftbobler. Stram lufteventilen og fortelle assistent for å slippe pedalen. Gjenta dette til ingen luft kommer fra enden av gummislangen. Vent fem sekunder mellom hver repetisjon.

24 Påfyll master sylinder til "Max" nivå med ny DOT 3 bremsevæske.

25 Gjenta trinn 11 til 13 på de resterende tre hjul i følgende rekkefølge: venstre foran, venstre bak og høyre foran.

26 Løft fronten av bilen av bukker med et gulv jack og fjerne jack stands. Senk van til bakken. Gjenta dette trinnet på baksiden av van.

27 Gjenta trinn 1 til 7 for å lufte ABS og TBS moduler. Stram TBS modul-til-braketten bolten med en skralle og socket.

28 Påfør normal bremsetrykk på bremsepedalen. Hvis bremsepedalen føles myk eller svampete, går du videre til neste trinn. I pedalen føles normal, går du videre til trinn 19.

29 Start motoren og la den gå i minst 10 sekunder, ikke flytte bilen eller trykk på bremsepedalen. Slå av motoren. Gjenta dette trinnet fem ganger for å fjerne enhver innestengt luft i bremsesystemet, må du gjenta trinn 10 til 17.

30 Ta all gammel bremsevæske til en brukt bil-væske gjenvinnar for avhending.

Hint

  • Bremsevæske forverres billakkering raskt, sønn rengjøre søl umiddelbart.