Hvordan diagnostisere en startproblem på en 1993 Diesel GMC Sierra 3500

Selv om dieselmotorer er anerkjente for sine lengre levetid, er det fortsatt mekaniske og elektriske sammenbrudd som oppstår under normal drift av GMC 3500 fire-wheel-drive pickup lastebil. Ulike komponenter - alt fra starteren, glødeplugger, distributør, tenning spiral, tenningslåsen eller batteri - kan føre til startproblemer eller manglende starter for lastebil. Å vite hvordan å diagnostisere og feilsøke ved å lytte til lastebilens motor (samt utføre andre mekaniske og elektriske tester) vil bidra til å spare tid og penger.

Bruksanvisning

1 Lytt til din GMC 3500 dieselmotor som du vrir om tenningsnøkkelen. Hvis du hører metallic sliping lyder, så din startmotoren ikke er engasjerende med svinghjulet riktig. Et annet tegn på start svikt er når alt du hører er en svak hvirvlende støy etterfulgt av et "klikk". Bruk en hammer til å trykke på slutten av startmotoren et par ganger for å lokke den inn på nytt engasjerende med svinghjulet. Du kan imidlertid ikke bruke dette trikset for mange ganger, som en sviktende starteren har potensial til å degradere tennene på svinghjulet, som er en mye mer kostbar løsning.

2 Spør en venn til å stå bak bilen for å se etter røyk kommer ut av eksosrør hvis motoren begynner å skru, men går ikke rundt. Hvis du ser svart røyk, så du kan ha for mye drivstoff i luft-drivstoff blanding. Kontroller luftfilteret for å se om det er skittent og må byttes ut (også sjekke de andre luftinntak slanger og skjøter for hull eller lekkasjer). Hvis du ser hvit røyk, så du ikke får nok varme fra glødeplugger å brenne drivstoff. Du kan også legge merke til en "rik lukt av drivstoff" kommer fra eksos (AA1 Car). Hvis GMC 3500 skrur og kjører for en liten stund, men er fortsatt produserer hvit røyk, så du kan ha dårlige injektorer eller lav kompresjon i dine sylindere.

3 Plugg batteriet opp til en batterilader for å sørge for at det er fulladet. Ifølge AutoZone.com, din tenningssystem kan ikke være nøyaktig testet hvis batteriet er lavt. Mens batteriet lades, sjekke alle ledningene på batteripolene for korrosjon og tetthet, samt ledninger på din distributør cap og coilen.

4 Kontroller sekundære tenningskrets av GMC 3500 ved hjelp av en gnist test. Fjern en av glødeplugg ledninger og holde en utvidelse, for eksempel en gammel tennplugg uten jordelektroden, i tennpluggkontakten. Hold glødeplugg ledningen og skjøte ca 1/4-tommers bort fra motorblokken og slå på lastebil. Hvis du ser en gnist, så problemet er ikke med tenningssystemet. Hvis det ikke er en gnist, så du må sjekke tenningen coil, kamaksel sensor og veivaksel sensor.