Hvordan bytte batteri kabler i en Hyundai Sonata

Som en del av en vanlig inspeksjon av din Hyundai Sonata, bør du sjekke batteriledningene for slitasje og korrosjon. Hvis du har problemer med å starte bilen uten wiggling kablene, må du erstatte kablene umiddelbart. Dette er en relativt enkel jobb som de fleste alle kan oppnå. Bruk hansker for å unngå å få syre på hendene og slå av Sonata før du begynner.

Bruksanvisning

1 Finn batteriet under panseret omtrent halvveis mellom fremre støtfanger og innsiden av veggen. Den har et flatt lokk på det som må være spratt frem for å komme til batteriet. Den Hyundai Sonata Batteriet har topp innlegg på det.

2 Løsne bolten på den svarte negative batterikabelen først med en fastnøkkel eller kabel klemme tang. Wiggle kabelen ende av stolpen og trykk den forsiktig med en liten hammer, hvis det ikke kommer av. Gjenta prosessen på den røde positive kabelen. Fjern begge kablene fra batteriet, selv om du bare en erstatter.

3 Følg den svarte negative kabelen til der det er jordet lavt på rammen under batteriet. Fjerne enden av kabelen med en skrunøkkel. Spor røde positive kabelen til tilkoblingen på starteren solenoid på forsiden førersiden av motoren og ta den med en skiftenøkkel.

4 Rengjør innlegg med en liten stålbørste eller kabel renere og tørk dem med en tørr klut.

5 Fest den nye positive kabelen først, reversere prosessen i trinn 3. Sett den negative kabelen på siste og starte bilen for å sikre at tilkoblingene fungerer på Hyundai Sonata.

Hint

  • Vær ekstremt forsiktig når du fjerner den gamle batterikablene, som for mye makt kan skade batteriet.
  • Etter å feste de nye batterikablene, må du nullstille klokken og omprogrammere dine radio forhåndsinnstillinger, hvis du har disse alternativene på din Hyundai Sonata.